Twee chauffeurs voor ondergrondse container papier

Inzameling in Zaanstad blijft bij HVC

HVC blijft de inzameling en verwerking van het huishoudelijke afval- en grondstoffen en gladheidsbestrijding in Zaanstad doen. De samenwerking is vastgelegd in een dienstverleningsovereenkomst en loopt van 2020 tot 2026.

Maandag 15 juni 2020

nieuwe overeenkomst

HVC directeur Inzameling, Gertjan de Waard: “Wij zijn verheugd met het vertrouwen van de gemeente Zaanstad om tot een vernieuwde overeenkomst te komen. Wij gaan met veel enthousiasme verder werken om te komen tot nog meer hergebruik van grondstoffen.

Extra gft zomerroute blijft

In de dienstverleningsovereenkomst stelde het college van burgemeester en wethouders voor om de gft zomerroute te schrappen om kosten te besparen. De zomerroute houdt in dat in de zomermaanden de gft-bak wekelijks wordt geleegd in plaats van tweewekelijks. De gemeenteraad van Zaanstad stemde hier niet mee in. Dit betekent dat de extra gft zomerroute voor nu blijft bestaan.

Gerelateerd nieuws

Wijziging inzameling Beverwijk

Vanaf 8 juni verandert voor een deel van de inwoners van gemeente Beverwijk het inzamelschema van het huishoudelijk afval.

18 mei
Wagen staat klaar om bakken te legen. Twee chauffeurs brengen de bakken naar de wagen. Een meneer komt nog snel zijn bak brengen om te legen.