4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen? Dat kan op woensdagmiddag 17 april. Tussen 13.00 een 16.00 uur staan wij voor je klaar en je kunt het nieuwe afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan 6 bekijken. Je gaat niet met lege handen naar huis; tijdens de kijkdag is er voor iedere bezoeker een 20 liter zak compost.

Donderdag 3 oktober 2019

Activiteiten

Tijdens de kijkdag zijn onze afvalcoaches aanwezig om al jouw vragen over het scheiden van afval te beantwoorden. Je kunt een rondleiding over het terrein krijgen, of loop eens langs de informatiekraampjes; hier kom je meer te weten over hoe we jouw afval verwerken. Tijdens de kijkmiddag kun je zien wat er van jouw afval overblijft en hoeveel materialen opnieuw worden gebruikt. Er is de omgeving weinig parkeerruimte, kom daarom het liefst lopend of op de fiets.
 

Jouw afval opnieuw gebruikt

Op het nieuwe afvalbrengstation kun je vanaf 18 april ruim 25 verschillende soorten grof afval inleveren. Het is belangrijk om afval goed te scheiden. Afval dat je inlevert op het afvalbrengstation recyclen we. De verschillende materialen halen we uit elkaar en deze dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt jouw oude plastic tuinstoel weer gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Autobanden dienen als ondergrond in speeltuinen en van jouw restjes verf wordt nieuwe latex gemaakt. Mooi toch, dat het zo werkt?

Nieuwe inrichting

Het terrein waarop het afvalbrengstation is gebouwd, is helemaal opnieuw ingericht. De route op het terrein is aangepast en is erop gericht dat je jouw afval snel en makkelijk kwijt kunt. De verschillende afvalsoorten geven we duidelijk aan. Heb je vragen? Stel deze aan een van onze medewerkers ter plaatse. De elektriciteit op het afvalbrengstation wordt voor ongeveer de helft duurzaam opgewekt door zonnepanelen op de overkapping.

Gerelateerd nieuws