Afvalpas

Kopiëren van afvalpassen is niet toegestaan

Een kopie van je afvalpas aan je sleutelhanger. Een gat in de markt denken de vele aanbieders op social media. Het is alleen niet toegestaan om een afvalpas te kopiëren in de vorm van een zogenaamde druppel. Deze druppels werken minder goed op de afvalcontainers, kunnen in verkeerde handen komen en veroorzaken sneller storingen. 

Donderdag 22 april 2021

Extra beveiliging op de ondergrondse containers

In de komende maanden gaan wij de toegangscontrole van de ondergrondse containers meer beveiligen. Dat betekent dat de container maar voor 1 pasje opent en dat kopieën van de pas onbruikbaar worden. Wij roepen inwoners op om alleen maar de originele afvalpas te gebruiken.

Behoefte aan gebruiksgemak

We begrijpen dat het handig is om een pas aan je sleutelbos te hebben, of een reserve te hebben wanneer je je afvalpas eventueel kwijtraakt. Alleen werken de druppels minder goed op de containers. Daarnaast kunnen kleine bedrijven eenvoudiger misbruik maken door hun afval te storten in de ondergrondse container waardoor deze sneller vol is. Zo proberen ze de kosten van een afvalcontract te ontlopen. De container is alleen berekend op huishoudelijk afval en niet op bedrijfsafval. Het rondslingeren van kopieën kan ook dumpingen in de hand werken.

Afvalpas in de HVC-app

We willen het aanbieden van afval wel zo makkelijk en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. We verwachten dat we in de zomer de digitale afvalpas in de HVC-app in gebruik kunnen nemen. Zo heb je altijd je afvalpas bij de hand.

Pasje kwijt?

Via 'zelf regelen' kun je eenvoudig een nieuwe afvalpas aanvragen.

Gerelateerd nieuws