Elektrische tandenborstel, afstandbediening, haardroger en ander elektrisch apparaat liggen op houten vloer

Lever je elektrische apparaten in

Je elektrische tandenborstel gaat kapot of je kruimeldief stopt ermee. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 stuk zijn. Lever deze in bij het afvalbrengstation of een inleverpunt in de buurt. Zo krijgen elektrische apparaten een nieuw leven. En als je tijdens de Nationale Recycleweek van 14 t/m 20 oktober 2019 je apparaten inlevert bij het afvalbrengstation van HVC, dan krijg je ook nog eens een leuk en leerzaam cadeau erbij.

Waar inleveren?

Je kunt je elektrische apparaten, van groot tot klein inleveren bij een afvalbrengstation in de buurt. Of bij inleverbakken die tegenwoordig in veel winkels staan. Als je een nieuw apparaat koopt, mag je een oud – vergelijkbaar- apparaat inleveren in de winkel. Deze afspraak geldt ook voor apparaten die je via een webshop koopt. Door dit te doen, kunnen we veel onderdelen opnieuw gebruiken.

Check je inleverpunt

Kijk op www.heelhollandrecyclet.nl om te zien waar je in de buurt elektrische apparaten kan inleveren. Door het invullen van je postcode, krijg je een overzicht van winkels in de buurt waar inleverpunten zijn. Handig!

Nationale Recycleweek

In de week van 14 tot 21 oktober is de Nationale Recycleweek. Wie in deze week oude elektrische apparaten in levert bij een afvalbrengstation van HVC, ontvangt een kaartspel. Op deze kaarten staat informatie over inleverpunten en lees je alles over lampen en apparaten. Een leuke en leerzame beloning dus!

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Eerste LNG-voertuig bij HVC

Met het overhandigen van de sleutels heeft HVC haar eerste Scania/VDL haakarm voertuig op LNG in gebruik genomen.

20 aug
Leverancier overhandigt sleutel aan chauffeur van HVC en geeft hem een hand en teamleider van HVC staat naast chauffeur voor het nieuwe LNG-voertuig

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers