Oud frituurvet wordt overgegoten uit frituurpan weer terug in de fles

Lever oud frituurvet in en maak kans op een airfryer

Heb je zelf oliebollen gebakken of gaat de frituurpan door de goede voornemens voorlopig de kast in? Lever tijdens de speciale inleverdagen, zaterdag 11 januari en zaterdag 18 januari, het oude frituurvet in op Afvalbrengstation Hoorn (Factorij 29a in Zwaag) en maak kans op een gratis airfryer!

Speciale inleverdagen

Kom op één van de 2 speciale inleverdagen langs om je frituurvet in te leveren bij het afvalbrengstation en je maakt kans op een gratis airfryer. Tijdens deze inleverdagen staat ook de speciale HVC promotruck op het afvalbrengstation. De aanwezige afvalcoaches geven graag antwoord op alle vragen over afval scheiden. Ook delen ze een lekker kopje warme soep uit.

180 kilometer op 8 liter frituurvet

Door frituurvet gescheiden in te leveren krijgt het een tweede leven als biobrandstof. Deze biobrandstof gebruiken we bijvoorbeeld in tuinbouwkassen of in het vervoer. Wist je bijvoorbeeld dat er van 8 liter oude bakolie of frituurvet voldoende biobrandstof gemaakt kan worden om 180 kilometer mee te rijden?

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Recyclekraam in gemeente Hoorn

Struikel jij in de gang ook iedere keer over die doos met oude snoeren en versleten pannen, ligt er in de badkamer nog een elektrische tandenborste

09 dec
Afbeelding recyclekraam inclusief inzamelbakken