Auto's staan bij containers op het afvalbrengstation om grof afval in te leveren

Meer tijd om jouw grof afval weg te brengen

Van 3 april tot en met 30 mei hebben inwoners van gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht meer tijd om grof afval naar het afvalbrengstation te brengen. Afvalbrengstation Hendrik-Ido-Ambacht is in die periode op vrijdag en zaterdag extra lang open, van 08.00 tot 17.30 uur.

Dinsdag 10 maart 2020

Extra lang open

Gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk en Zwijndrecht willen met deze tijdelijke verruiming van de openingstijden inwoners stimuleren om grof afval te scheiden en naar het afvalbrengstation te brengen. Thuis kan je glas, papier, plastic, pak en blik, gft en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. Door ook dit afval goed te scheiden en zelf weg te brengen, draag je bij aan een beter milieu doordat grondstoffen kunnen worden hergebruikt.

Wat er met het grof afval gebeurt

De producten en materialen die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gerecycled tot nieuwe producten. Zo wordt bijvoorbeeld van een oude plastic tuinstoel weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt, wordt oud metaal verwerkt in een nieuwe fiets en wordt een kapotte wasmachine gerecycled tot een nieuwe oven.

Gerelateerd nieuws

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
190417opening_afvalbrengstation3368_0 (1).jpg

Laat ons je mening weten

Graag willen we weten hoe jij denkt over onze afvalinzameling. Met resultaten uit het onderzoek willen we onze dienstverlening verbeteren.

04 nov
HVC zonnepanelen