in de keuken kijkt iemand naar de HVC-app

Nieuwe slimme HVC app voor inwoners van Noordoostpolder

Sinds 1 januari geldt het recycle-tarief in gemeente Noordoostpolder. Om je een handje te helpen bij het afval scheiden, lanceren wij een nieuwe app.

Dinsdag 5 januari 2021

slimme app

De app houdt bij hoe vaak de bak voor restafval is geleegd, of hoe vaak de ondergrondse container voor restafval is gebruikt. Dat is heel handig, want zo zie je in één oogopslag of je op koers ligt met je goede voornemen op afvalscheiding voor dit jaar. In de maand januari maakt iedereen in Noordoostpolder die de app download én een account aanmaakt kans op een cadeaubon van € 50.

Inzicht in recycle-tarief

Met het aanmaken van een persoonlijk account, krijg je inzicht in het recycle-tarief. Het tarief bestaat uit een vast en variabel deel. De gemeente berekent het variabele deel op basis van het aantal keer dat de bak voor restafval wordt geleegd of de ondergrondse container voor restafval wordt gebruikt. 

Stel jezelf een doel

De app daagt je ook uit; lukt het jou om beter afval te scheiden en minder restafval over te houden? In de app stel je zelf een doel en wordt je uitgedaagd om dit doel te halen. Dit past goed bij recycle-tarief; hoe beter je afval scheidt, hoe minder restafval er over blijft. Zo zorg je ervoor dat het variabele deel van je recycle-tarief laag blijft.

Prijzen winnen met de app

Iedereen die in de maand januari de app downloadt en een account aanmaakt, maakt kans op een digitale cadeaubon naar keuze ter waarde van € 50. Begin februari verloten we 90 cadeaubonnen onder de inwoners die een account hebben aangemaakt. Wil je meedoen? Lees meer over de actie en de prijzen op de pagina 'winactie nieuwe app'.

Afvalwijzer en inzamelkalender

Natuurlijk gaan de vertrouwde onderdelen van de ‘oude’ HVC-app mee naar de nieuwe app: je ziet in een oogopslag wanneer het afval bij jou wordt opgehaald en ook de handige foto- en barcodescanner voor afval krijgt een plekje in de nieuwe app.

De app is beschikbaar voor Apple en Android gebruikers. De app is gratis te downloaden in de AppStore of via GooglePlay, zoek op HVC App.
 

Gerelateerd nieuws

Click & collect compost op 27 maart

De lente komt er aan. Tijd om weer lekker buiten in de tuin een kop koffie te drinken en genieten van de eerste bloemen die beginnen te bloeien.

05 mrt
Composthoop met shovel bij compostering Purmerend