bak met snoeiafval

Onbemand afvalbrengstation Hoorn eerder dicht door avondklok

Afvalbrengstation Hoorn is sinds een aantal maanden ook op zondag en van maandag-  t/m vrijdagavond tot 21.00 uur open. Door de invoering van de avondklok passen we dit vanaf 25 januari aan naar 20.00 uur. Zo heb je voldoende tijd om voor 21.00 uur weer thuis te zijn.

Woensdag 20 januari 2021

Avondklok zorgt voor aanpassing tijden

Kom je uit de gemeente Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Opmeer of Koggenland? Dan kan je gebruikmaken van dit onbemande afvalbrengstation. De tijden zijn door de invoering van de avondklok aangepast. Te weten: Van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 - 20.00 uur en op zondag tussen 12.00 - 17.00 uur .

Trage stromen

Alleen de buitenring is open van het ABS. Voor de 'trage" stromen snoeiafval, puin en grond zijn een stortbak en twee containers in de buitenring geplaatst. Het kost namelijk vaak veel tijd om deze stromen uit een auto of aanhangwagen te scheppen. Omdat het druk is door corona op de afvalbrengstations, willen we zo overdag de drukte verminderen.

Veilig

In de avonduren is er camerabewaking en kentekenregistratie. Dit voor de veiligheid van bezoekers. En om in geval van misbruik, bijvoorbeeld bij storten van bedrijfsafval, daders op te sporen en aan te kunnen geven.

Lees meer over het onbemande afvalbrengstation

 

Gerelateerd nieuws

Digitale afvalpas in de HVC-app

Inwoners van Noordoostpolder krijgen een primeur. Sinds 7 december is het mogelijk om de afvalpas te koppelen aan de HVC-app. 

08 dec
Ondergrondse container wordt geopend met de digitale afvalpas in de HVC-app