wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder opent de restafvalcontainer met zijn telefoon

Open je container met je Android telefoon

Vanaf 7 december kunnen inwoners van gemeente Noordoostpolder met een Android telefoon en toegang tot een verzamelcontainer de afvalpas digitaliseren in de HVC-app.

Woensdag 8 december 2021

Afvalpas op zak

Digitaliseer je de afvalpas in je HVC-app? Dan heb je altijd je afvalpas op zak en kan je je gezinsleden toevoegen. Je hebt daarvoor wel een Android telefoon nodig met NFC-chip.

Gebruik de digitale afvalpas

We hebben je hulp nodig om de werking van de digitale afvalpas inzichtelijk te krijgen. Download een update van de HVC-app op jouw smartphone, verifieer dat jouw adres klopt en voeg eventueel gezinsleden toe aan de pas. Gebruik voor een storting in een verzamelcontainer de digitale afvalpas in plaats van de gewone afvalpas. Soms is het nodig om je telefoon een beetje te bewegen zodat de paslezer op de container de afvalpas goed kan aflezen.

Geef problemen door

Laat het ons vooral weten wanneer de digitale afvalpas niet goed werkt. Zo kunnen wij op basis van jouw ervaring de afvalpas verbeteren en volgend jaar beschikbaar stellen voor alle inwoners. Houd ook nog je gewone afvalpas bij de hand om als het niet goed werkt toegang te krijgen tot de verzamelcontainer. Je kunt feedback geven binnen de app via de knop ‘feedback geven’, of neem contact op met onze klantenservice.

Wat is een NFC-chip?

NFC staat voor Near Field Communication. Het is een contactloze manier voor het uitwisselen van informatie tussen twee apparaten. Je kunt er bijvoorbeeld ook al contactloos mee betalen. Telefoons die beschikken over deze zogenoemde NFC chiplezer zijn: Android smartphone, versie 6.0 of hoger, óf een iPhone model 7 of hoger en iOS versie 13.

Digitale afvalpas in de HVC-app

Inwoners van Noordoostpolder krijgen een primeur. Sinds 7 december is het mogelijk om de afvalpas te koppelen aan de HVC-app.

08 dec
Ondergrondse container wordt geopend met de digitale afvalpas in de HVC-app