jongen heeft achter zich een bak vast met een oranje deksel. Hij loopt op de stoep voor een huis.

Plasticbak aan huis voor Beverwijk

Vanaf half november verandert de inzameling van afval in de gemeente Beverwijk voor alle inwoners die een afvalbak aan huis hebben. Zij krijgen een extra afvalbak met oranje deksel voor plastic, blik en drinkpakken. Deze extra bak voor plastic afval maakt het makkelijker om afval te scheiden en dat kunnen we weer als grondstof gebruiken voor nieuwe producten.

Aflevering per inzameldag

De levering van de bakken gebeurt per inzameldag. Als eerste zijn inwoners aan de beurt die op vrijdag hun bak buiten zetten. Begin volgend jaar volgen de inwoners waarvan het afval op woensdag en donderdag wordt opgehaald.

Brief met uitleg

Krijg jij te maken krijgen met deze wijziging? Dan ontvang je van de gemeente een brief met uitleg. Een week voordat je de plasticbak aan huis krijgt, ontvang je van ons een brief over wanneer de bak wordt geleverd.

Deel dit op ...

Gerelateerd nieuws

Eerste LNG-voertuig bij HVC

Met het overhandigen van de sleutels heeft HVC haar eerste Scania/VDL haakarm voertuig op LNG in gebruik genomen.

20 aug
Leverancier overhandigt sleutel aan chauffeur van HVC en geeft hem een hand en teamleider van HVC staat naast chauffeur voor het nieuwe LNG-voertuig

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?

03 okt
4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers