Moeder en kind scheiden samen etensresten in een apart bakje in de keuken.

Proef afval scheiden voor bewoners hoogbouw Den Helder

In een flat of appartement is het lastiger om afval te scheiden dan wanneer je in ‘laagbouw’ woont. Er is nog geen perfecte oplossing. Daarom starten we met een proef in de wooncomplexen aan de Hendrik Baskeweg en Heiligharn. We nodigen alle bewoners uit om mee te doen aan deze proef en om hun afval te scheiden.

Voor de flats komen containers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken en voor groente, fruit en etensresten. Zo kunnen de bewoners van de appartementen hun afval makkelijk gescheiden aanbieden.

5 oktober: Speciale afvalmarkt

Afgelopen weken kregen de bewoners van deze complexen bezoek van onze afvalcoaches. Zij hebben de proef mondeling uitgelegd en natuurlijk vragen daarover beantwoord. Voor deze inwoners én alle andere Nieuwediepers organiseren we een afvalmarkt op beide locaties. Dus heb je vragen over afval? Wil je de VR-film over het scheiden van gft en etensresten bekijken? Kom dan naar een van de afvalmarkten. Ook de afvalcoaches zijn aanwezig. 

Tijdstip

  • bij wooncomplex Hendrik Baskeweg van 10.00 tot 12.00 uur
  • bij wooncomplex Heiligharn van 13.00 tot 15.00 uur 

Opening

Wethouder Peter de Vrij ‘opent’ deze ochtend officieel de eerste nieuwe containers bij de Hendrik Baskeweg. Na deze opening kunnen bewoners die zich hebben aangemeld voor deelname aan de proef de containers gebruiken.

Nog maar een klein beetje over

Als je je plastic, blik en drinkpakken en groente-, fruit- en etensresten scheidt, blijft er nog maar een klein beetje restafval over. En belangrijker: gescheiden afval valt goed te recyclen! Van plastic verpakkingen naar nieuwe boodschappenkratjes bijvoorbeeld. En van groente-, fruit- en etensresten maken we groen gas en compost. Zo vormt afval de basis voor nieuwe producten.

Gerelateerd nieuws

Verzameling van diverse lege drinkpakken, blikken, plastic flessen van diverse merken
12 sep

Nieuw: speciale containers voor plastic voor hoogbouw in Dordrecht

Sinds deze zomer is het op een aantal plekken in Dordrecht weer wat makkelijker om plastic, blik en drinkpakken te scheiden als je in hoogbouw woon

Link
Hand met werkhandschoen grijpt touw tussen balen plastic
12 sep

Spectaculaire stijging inzameling plastic in Dordrecht

Veel bewoners van Oudelandshoek, Visserstuin en De Hoven hebben sinds eind 2018 een bak aan huis voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.

Link
wehouder Simonse levert spullen in bij recyclekraam
03 okt

Wethouder Anjo Simonse bezoekt de recyclekraam in Marknesse

Een kapotte lamp, lege batterijen, piepschuim en een oude pan… Wethouder Anjo Simonse leverde het donderdag 7 maart in bij de recyclekraam in Markn

Link