Een inwoner uit Emmeloord levert iets in bij de recyclekraam een afvalcoach van HVC staat er bij en een vrouw staat bij de recyclekraam te kijken

Proef recyclekraam stopt

Donderdag 29 augustus is de laatste keer dat je spullen in kan leveren bij de recyclekraam. De proef met de recyclekraam heeft een halfjaar geduurd. Op basis van de uitkomsten en evaluatie van deze proef wordt gekeken naar een mogelijk vervolg.

Vrijdag 23 augustus 2019

Blijf vooral afval scheiden

Een groot deel van het restafval bestaat op dit moment nog uit materialen die je bij de recyclekraam kon inleveren. Nu de recyclekraam stopt, stop dan niet met afval scheiden. Deze producten kunnen ook ingeleverd worden bij de milieustraat in Emmeloord (Montageweg 1, Emmeloord). Door dit afval beter te scheiden wordt ons restafval minder en kunnen meer grondstoffen worden hergebruikt als basismateriaal voor nieuwe producten.

180 kilometer rijden op 8 liter frituurvet

Jouw grof afval vormt de basis voor nieuwe producten. Meer dan 70% van het afval dat HVC inzamelt, wordt hergebruikt. Zo kan je 180 kilometer rijden op 8 liter oude olie of frituurvet en worden er van het ingeleverde metaal weer nieuwe fietsen gemaakt. Daarom is het zo belangrijk dat je jouw grof afval naar de recyclekraam (22 en 29 augustus) of de milieustraat in Emmeloord brengt, alleen dan kan het gerecycled worden!

Gerelateerd nieuws