Kledingrek met gekleurde en gebloemde blouses en shirts

Scholen doen mee aan inzamelingsactie textiel

Scholen uit Bergen, Dordrecht, Lelystad en Medemblik doen mee aan de scholenwedstrijd om in de week van 13 t/m 17 mei zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit levert de school een leuk zakcentje op. Want iedere kilo textiel is 25 cent waard. Bovendien krijgt in iedere gemeente de school met het meeste textiel nog een extra prijs, namelijk op expeditie bij het textielsorteercentrum.

Behoud textiel

De actie betreft een pilot. Doel is te onderzoeken of we op deze wijze ervoor kunnen zorgen dat textiel minder in het restafval belandt. De scholen ontvangen van ons flyers (digitaal en print), posters en textielzakken. De leerlingen krijgen dan een week de tijd om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Van oude schoenen, tot herbruikbare kleding, van oude poetsdoeken tot knuffels.

Voor de actie in Dordrecht werken we nauw samen met Opnieuw & Co. In de overige steden verzorgen we de inzameling en het wegen van het textiel. De uitslag van de wedstrijd is begin juni.

Elektrische tandenborstel, afstandbediening, haardroger en ander elektrisch apparaat liggen op houten vloer
10 sep

Lever je elektrische apparaten in

Je elektrische tandenborstel gaat kapot of je kruimeldief stopt ermee.

Leverancier overhandigt sleutel aan chauffeur van HVC en geeft hem een hand en teamleider van HVC staat naast chauffeur voor het nieuwe LNG-voertuig
20 aug

Eerste LNG-voertuig bij HVC

Met het overhandigen van de sleutels heeft HVC haar eerste Scania/VDL haakarm voertuig op LNG in gebruik genomen.

4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers

Kijkdag afvalbrengstation Papendrecht

17 april: Kom kijken bij het nieuwe in Papendrecht. Het nieuwe afvalbrengstation bekijken en meteen zelf een elektrisch apparaat uit elkaar halen?