HVC zonnepanelen

Scholen doen mee aan inzamelingsactie textiel

Scholen uit Bergen, Dordrecht, Lelystad en Medemblik doen mee aan de scholenwedstrijd om in de week van 13 t/m 17 mei zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit levert de school een leuk zakcentje op. Want iedere kilo textiel is 25 cent waard. Bovendien krijgt in iedere gemeente de school met het meeste textiel nog een extra prijs, namelijk op expeditie bij het textielsorteercentrum.

Woensdag 24 april 2019

Behoud textiel

De actie betreft een pilot. Doel is te onderzoeken of we op deze wijze ervoor kunnen zorgen dat textiel minder in het restafval belandt. De scholen ontvangen van ons flyers (digitaal en print), posters en textielzakken. De leerlingen krijgen dan een week de tijd om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Van oude schoenen, tot herbruikbare kleding, van oude poetsdoeken tot knuffels.

Voor de actie in Dordrecht werken we nauw samen met Opnieuw & Co. In de overige steden verzorgen we de inzameling en het wegen van het textiel. De uitslag van de wedstrijd is begin juni.