bak met snoeiafval

Snoeiafval, puin en grond ook op zondag in te leveren in Hoorn

Afvalbrengstation Hoorn is sinds een aantal maanden van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur geopend. Vanaf 15 november zijn we ook op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur open. Er is tijdens de avonduren en op zondag geen personeel van HVC aanwezig. Tijdens deze ‘onbemande’ openingsuren kan je snoeiafval, puin en grond inleveren.

Woensdag 11 november 2020

Drukte op het afvalbrengstation

Al jaren nemen de bezoekersaantallen op onze afvalbrengstations toe. Hier zijn we blij mee, want het inleveren van grof afval op het afvalbrengstation draagt bij aan een beter milieu. Door het in te leveren voorkomen we dat kostbare grondstoffen verloren gaan. 

Nog makkelijker voor inwoners

Keerzijde van de drukte is dat de wachtrijen langer worden. Het afstand moeten houden door corona heeft dit versterkt. HVC wil het zo makkelijk mogelijk maken om afval te blijven scheiden. Gertjan de Waard, directeur inzameling HVC: 'We weten dat we voorlopig minimaal 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. Daarom zijn we op zoek gegaan naar langetermijnoplossingen voor drukte op het afvalbrengstation. Het onbemande afvalbrengstation is hier een voorbeeld van.'

Kom je uit de gemeente Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Opmeer of Koggenland? Dan kan je gebruikmaken van dit onbemande afvalbrengstation.

Onbemande uren

Van maandag t/m vrijdag tussen 17.00-21.00 uur en op zondag tussen 12.00-17.00 uur .

Trage stromen

Tijdens de onbemande uren kunnen inwoners drie ‘trage’ afvalstromen kwijt. Snoeiafval, puin of grond. Het kost namelijk vaak veel tijd om deze stromen uit een auto of aanhangwagen te scheppen. 'Daarom kozen we er voor om het inleveren van deze stromen tijdens de onbemande uren mogelijk te maken.'

Veilig

Om alles zo veilig mogelijk te maken is tijdens de onbemande uren alleen de zogenaamde buitenring van open. Voor de stromen snoeiafval, puin (geen gips) en grond staat er een stortbak en twee containers, waar je zelf het afval in kan gooien. Ook is er camerabewaking en kentekenregistratie. Voor de veiligheid van bezoekers. En om in geval van misbruik, bijvoorbeeld storten van bedrijfsafval, daders op te  sporen en aan te kunnen geven.

Positieve reacties

De avondopenstelling startte al op maandag 8 juni. Gertjan de Waard: ‘De afgelopen maanden ging heel goed. Mensen gooiden hun afval keurig in de juiste bak. Er is gelukkig weinig afval weggegooid wat niet in een van de drie bakken thuishoort. Zo kunnen we deze stromen goed recyclen. Ook hielden bezoekers genoeg afstand tot elkaar. De reacties van inwoners waren positief en de wachtrijen verminderden. Daarom besloten we het onbemande afvalbrengstation ook op zondag te openen.’

 

Gerelateerd nieuws

Digitale afvalpas in de HVC-app

Inwoners van Noordoostpolder krijgen een primeur. Sinds 7 december is het mogelijk om de afvalpas te koppelen aan de HVC-app. 

08 dec
Ondergrondse container wordt geopend met de digitale afvalpas in de HVC-app