Huize Westerlicht gerenoveerd

Tweede locatie Noordwest Ziekenhuisgroep aangesloten op het warmtenet

Huize Westerlicht, gerenoveerd en aangesloten op het warmtenet, is weer in gebruik genomen. "De gedeelde duurzaamheidsambitie leidde onder andere tot de selectie van onderaannemers uit de regio Noord-Holland, de aansluiting op het warmtenet van HVC en het hergebruik van bestaande houten balken”, aldus Heijmans en Noordwest. Beleef het via de virtuele tour!

Zaterdag 28 november 2020

Renovatie brengt Huize Westerlicht naar 21e eeuw

De renovatie van Huize Westerlicht, een van de rijksmonumenten op het ziekenhuisterrein in Alkmaar, is gereed. Bouwbedrijf Heijmans heeft het pand opgeleverd en daarmee weer overgedragen aan Noordwest Ziekenhuisgroep. In november wordt het pand verder ingericht. Begin december verhuizen de kantoren van ondersteunende afdelingen van Noordwest. Later die maand volgen de leslokalen en kantoren van de Noordwest Academie, het opleidingsinstituut voor toekomstige dokters en verpleegkundigen.

Virtuele tour door Huize Westerlicht

Passend bij de huidige coronamaatregelen heeft Noordwest een virtuele tour gemaakt door het gerenoveerde Huize Westerlicht. Deze tour biedt 360-gradenfoto’s en een schat aan informatie en historische foto’s van veel plekken in het pand. De tour is voor alle geïnteresseerden te bekijken via www.nwz.nl/westerlicht-tour (op pc, smartphone en tablet). Onderstaande video geeft ook een mooie impressie van hoe Huize Westerlicht er momenteel van binnen uitziet. Noordwest hoopt in betere tijden alsnog rondleidingen te kunnen organiseren. Lees het hele bericht op website van NWZ: Renovatie brengt Huize Westerlicht naar 21e eeuw (nwz.nl) 

Noordwest duurzaam verwarmd via het warmtenet

In totaal sluiten we drie locaties van Noordwest aan op het warmtenet regio Alkmaar. Inmiddels zijn de locatie Labotheek en Huize Westerlicht aangesloten. In 2021 verwachten we ook de hoofdlocatie van Noordwest aan te sluiten. In september 2019 tekenden Noordwest, Gemeente Alkmaar en HVC de aansluitovereenkomst

Gerelateerd nieuws