HVC en Flamco tekenen overeenkomst levering warmte-units

warmte-afleversets: HVC kiest Flamco

Flamco levert komende jaren een groot aantal warmte-afleversets aan HVC. Op 23 juni tekenden CEO Maarten van de Veen (Aalberts) en directeur duurzame energie Arjan ten Elshof de overeenkomst.

Donderdag 24 juni 2021

Maatwerk warmte-unit voor HVC

Aan de keuze voor Flamco als leverancier voor de warmte-units ging een uitgebreid aanbesteding traject vooraf. Om de hoge eisen te toetsen, zijn testen uitgevoerd door KIWA. Daarna kon pas de inschrijving voor onze aanbesteding plaatsvinden. Tijdens de inschrijving hebben HVC medewerkers met jarenlange ervaring en expertise een praktijktest uitgevoerd en de afleverset beoordeeld. Kwaliteit verhogen liep als een rode draad door het traject, van duurzaamheid tot aftersales. Op alle vlakken is Flamco geslaagd en aangewezen als de leverancier van warmte-units voor de komende 3 tot 5 jaar. Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie: ”We kijken er naar uit dat we komende jaren gaan werken met onze ‘warmte-unit op maat’. Een systeem dat volledig voldoet aan onze hoge standaarden. Ruim 7000 woningen gaan we aansluiten op het warmtenet middels deze warmte-unit.”

Zorgvuldige selectie

De LogoEco warmte-afleversets die Flamco zal leveren, zijn uitermate geschikt voor warmwaterbereiding en ruimteverwarming. Projectteams van beide bedrijven hebben in nauwe samenwerking de exacte configuraties en bijbehorende componenten bepaald. Zij hielden naast technische specificaties vooral rekening met efficiëntie, gebruikersgemak en kosten. Ook zijn er diverse ondersteunende testen in het goed geoutilleerde testcentrum van Flamco uitgevoerd. Met name de lage retourtemperatuur en warmte-afgifte van de warmte-afleversets maakten daarbij veel indruk, omdat die flinke kostenbesparingen voor zowel HVC als eindgebruikers opleveren. De uiteindelijke levering zal zowel standaard units als toestellen op klantspecificatie omvatten.

Foto: Ondertekening van de overeenkomst door CEO Maarten van de Veen (Aalberts hydronic flow control) en directeur duurzame energie Arjan ten Elshof (HVC).

Gerelateerd nieuws