Chauffeur zet de bakken recht voor de wagen. Op achtergrond zie je de wagen en daarachter een rij huizen.

Wijziging inzamelschema

Vanaf 9 november verandert voor een deel van de inwoners van gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Opmeer en Medemblik het inzamelschema van het huishoudelijk afval. De betreffende huishoudens ontvangen hierover in week 43 of 44 een brief.

Donderdag 22 oktober 2020

Wijziging routes

De chauffeurs van HVC rijden vaste routes om alle bakken op tijd te kunnen legen. Deze routes zijn onder de loep genomen om te kijken of het beter kan. Daarom zijn een aantal routes aangepast. Vanaf 9 november gaan de chauffeurs volgens deze nieuwe routes het huishoudelijk afval ophalen. Het kan zijn dat ze op een andere dag langskomen, maar ook het tijdstip waarop ze langskomen kan veranderen. Zorg er daarom voor dat de afvalbak vóór 07.30 uur op de voor jou bekende aanbiedplaats staat zodat de bak zeker wordt geleegd.

Afvalkalender op website HVC en app

Of er voor jou iets gaat veranderen kan je ook nakijken in de afvalkalender of in de HVC afval-app. De nieuwe inzameldagen zijn hier te vinden. Download de gratis HVC afval-app en stel een automatische melding in. Dan ontvang je een melding wanneer welke bak wordt geleegd.

Heb je nog vragen?

Kijk voor een overzicht van de meest gestelde vragen op deze pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Gerelateerd nieuws

Waar hoort nou die chipskoker

Lekker ploffend op de bank even scrollen door je telefoon. Je hebt een beetje trek. Wordt het chips of een appel?

10 sep
Vrouw staat in de badkamer en houdt in linkerhand een lege tandpastatube vast en in rechterhand haar telefoon. Op scherm van telefoon zie je de barcode scannen-functie geopend van de afvalwijzer uit de HVC afval-app.