laptop op een tafel, 2 handen die hem bedienen. Op het scherm de HVC homepage en op de achtergrond een plant.

Digitale toegankelijkheid

Informatie zoeken online of de afvalkalender raadplegen op onze website, het lijkt vanzelfsprekend en gemakkelijk maar dat is het zeker niet voor iedereen. Denk aan slechtzienden, mensen die kleurenblind zijn, geen muis kunnen bedienen enz. Wij streven er naar dat onze website voor iedereen toegankelijk is. 

Dinsdag 31 maart 2020

Een website voor iedereen

We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Er is namelijk een groep Nederlanders waarvoor dat niet zo vanzelfsprekend is. Denk aan mensen met; een visuele, auditieve, verstandelijke en motorische handicap. Ook senioren, mensen met kleurenblindheid, mensen met dyslexie en mensen die Nederlands als tweede taal spreken. 

Ook voor deze groep Nederlanders willen wij dat onze website toegankelijk is. Daarom hebben wij diverse aanpassingen gedaan op onze website om dit voor elkaar te krijgen. Onze nieuwe toegankelijke website is afgelopen oktober live gegaan. Nadat onze website live was, hebben wij deze door een erkend instituut laten controleren op digitale toegankelijk.

 
Wat houdt dit nu concreet in?

•    Wij zorgen dat kleurcontrasten duidelijk zijn
•    De website is ook te bedienen zonder muis
•    Onze teksten zijn in eenvoudig Nederlands geschreven, zodat iedereen deze kan begrijpen.
•    Onze website kan voorgelezen worden door hulpprogramma’s als mensen niet of slecht kunnen zien.
•    Video’s en afbeeldingen bevatten een duidelijke omschrijving zodat mensen die niet of slecht kunnen zien wel de informatie goed mee kunnen krijgen.

Feedback

Heb je suggesties om de website verder te verbeteren of wil je een fout melden, dan kan dat via de grijze feedback knop aan de rechterkant van je scherm. 
 

Gerelateerde tips en weetjes