Mixer kapot? Repareer deze gratis tijdens HVC Reparatiedag

donderdag 02 maart 2017

Mixer kapot? Repareer deze gratis tijdens HVC Reparatiedag

Heeft u kleine kapotte spullen, zoals een kapotte stoel, een niet werkende mixer of föhn, fietsen of speelgoed? Op zaterdag 25 maart is het reparatiedag bij afvalbrengstation (ABS) Molletjesveer, Westknollendam 121a. Inwoners van gemeenten Zaanstad en Wormerland kunnen hun kapotte spullen van 09.00 – 14.00 uur gratis (laten) repareren.

Samen repareren
Op het ABS Molletjesveer is die dag een speciale reparatieruimte ingericht. Hier kunnen bezoekers, samen met een vrijwilliger van Repair Café Wormerveer en SCWO, gratis hun kapotte spullen repareren. Het is ook mogelijk uw gerepareerde spullen achter te laten op het afvalbrengstation, het Repair Café zorgt er dan voor dat uw gerepareerde product een tweede leven krijgt.

Weggooien? ‘Mooi niet!’
De reparatiedag is een initiatief van HVC en Stichting Repair Café International. Zij willen hiermee laten zien dat veel producten die nu als afval worden weggegooid, na een kleine reparatie nog jaren meekunnen. Repareren voorkomt afval en is daarmee beter voor het milieu. ‘Daarom willen we repareren terugbrengen in de samenleving', zegt Joop de Kok van Repair Café Wormerveer. Hij voegt toe: 'En samen repareren is nog gezellig ook: je ontmoet buurtgenoten en maakt gezellig een praatje’.

‘Het repareren van spullen past goed bij HVC’, zegt Co Kuip van HVC, ‘de verlengde levensduur levert milieuwinst op en voorkomt (onnodig) afval’. Kunt u niet naar de HVC Reparatiedag komen? Kijk dan op www.repaircafe.org voor een Repair Café bij u in de buurt.