HVc collega op veegwagen met twee apaca's

Vegen, vegen, vegen… weg met de bladeren

Inmiddels hebbende meeste bomen hun blaadjes laten vallen. In Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht ruimen wij voor de gemeenten de bladeren netjes op. In deze laatste gemeente kregen onze HVC-collega's bijzondere hulp van twee alpaca's.

Woensdag 16 december 2020

Bijzondere hulp

Tijdens een wandeling met hun baas, kwamen de alpaca’s Ohio en Kwint onze veegwagen tegen. Ze zijn dol namelijk dol op dorre blaadjes en konden hun geluk dan ook niet toen ze werden meegenomen naar de stortlocatie van het blad. Een waar feestmaal voor hen.

twee alpaca's Ohio en Kwint gaan onze mannen helpen met het verwijderen van dorre bladeren

Veilig en begaanbaar

Het is belangrijk dat doorgaande wegen en fietspaden veilig en begaanbaar zijn.  Als de doorgaande wegen en fietspaden vrij van blad zijn, dan komen de binnenstraten aan de beurt. Grote kans dat je onze collega’s al voorbij hebt zien komen. Om zoveel mogelijk straten vrij van blad te kunnen maken, werkt HVC ook samen met de gemeente en met groen-aannemers. 

blad wordt warmte

Het gaat om grote hoeveelheden bladeren en onze veegmachines moeten dan ook vaak storten. Om te voorkomen dat veel tijd verloren gaat met het heen en weer rijden naar een vaste stortlocatie, is  er in iedere gemeente een aantal locaties waar we het blad los kunnen storten. Iedere vrijdag worden deze locaties leeg gehaald en weer netjes achtergelaten. Omdat er vaak veel zwerfvuil en andere viezigheid zoals olie of rubber tussen het blad zit, kunnen we het helaas niet meer composteren en moet het worden verbrand en maken we er energie van.

bijzondere hulp

In Hendrik-Ido-Ambacht kregen we wel heel bijzondere hulp bij het opruimen van het losse blad. De alpaca’s Ohio en Kwint maken samen met hun baas zo af en toe een wandeling door de gemeente. Ze zijn dol op dorre blaadjes en konden hun geluk dan ook niet op toen ze de veegwagen van HVC tegenkwamen. Nog beter werd het toen ze werden meegenomen naar de stortlocatie van het blad; Ohio en Kwint sprongen enthousiast in de berg bladeren en deden zich tegoed aan dit feestmaal.