weg geblokkeerd door auto's

Waarom er wel eens bakken blijven staan

Je bak zit vol en je wilt van je afval af. Je zet de bak keurig op de juiste tijd buiten. ’s Avonds rol je je bak terug en merk je dat hij nog vol zit. Heel vervelend natuurlijk. ‘Waarom is mijn bak niet geleegd’, vraag je je af. Dat kan verschillende oorzaken hebben. 
 

Maandag 30 augustus 2021

Oorzaken

Geparkeerde auto's

Om de bakken veilig, goed en op tijd te kunnen legen, is het belangrijk dat wij goed bij de bakken kunnen komen. Het wordt onze chauffeurs helaas niet altijd makkelijk gemaakt. Soms zorgen geparkeerde auto’s ervoor dat we de bakken niet (veilig) kunnen legen. De doorgang is dan te smal waardoor het risico op schade aan geparkeerde auto’s groter wordt. Onze chauffeurs rijden vaak nog een rondje en proberen de bakken later op de dag te legen wanneer de doorgang vrij is. Je helpt ons door je auto alleen in de vakken te parkeren en de omgeving van de bakken vrij te houden.

Vervuiling in de bak

Wanneer de chauffeur merkt dat er afval in de bak zit, dat er niet in hoort (zoals restafval in de plasticbak) dan kan je bak ook blijven staan. Wij controleren de inhoud van de bak omdat we ervoor willen zorgen dat waardevolle grondstoffen behouden blijven. Wanneer een bak teveel vervuild is, wordt het afval alsnog verbrand en dat is zonde. Wanneer er iets in de bak zit wat er niet in hoort, vind je meestal een hangkaart met de reden waarom de bak niet is geleegd.

Binnen de lijntjes

Ook blijven er bakken staan die buiten een streep staan. Vaak staan er strepen op de tegels waarbinnen de bakken moeten staan. Die staan daar met een reden; zo kan de vuilniswagen er goed bij. Zo kunnen wij veilig ons werk doen en is je bak op tijd geleegd.