Telekraan opstelling hijst warmtenetleiding

Voortgang werkzaamheden Schinkelwaard - Muiderwaard

De uitbreiding van het warmtenet richting de Muiderwaard en Huiswaard I is in volle gang. De werkzaamheden voor de aanleg van het hoofdleidingnet duren tot april 2022.

  

Uitbreiding warmtenet

Sinds eind augustus 2021 wordt er in opdracht van HVC door aannemer A.Hak gewerkt aan de aanleg van het hoofdleidingnet. Dit gebeurt in fases om woningen, straten en parkeerplaatsen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Na aanleg van het hoofdleidingnet wordt gestart met de aanleg van de leidingen naar de woningen van woningcorporatie Woonwaard om aan te sluiten op het warmtenet. In de toekomst sluiten mogelijk ook bedrijven, scholen en andere gebouwen in de omgeving aan op het warmtenet. 

werkzaamheden

De warmteleidingen leggen we aan middels meerdere boringen en via open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door een boorgat onder de grond. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingdelen leggen we in de sleuf en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

planning

We voeren de werkzaamheden uit in fases. De aanleg van de hoofdleidingen vanaf het Zwijnsmeerpad naar de Muiderwaard en Huiswaard I zijn gestart in september 2021 en duren tot april 2022. 

De route van het warmtenet loopt van het Zwijnsmeerpad, langs de Schinkelwaard en richting de Muiderwaard. 

Tracekaart Huiswaard Alkmaar aanleg primair
Close
Tracekaart Huiswaard Alkmaar aanleg primair

Werkzaamheden en maatregelen per werkgebied

De werkzaamheden en maatregelen per werkgebied zijn verschillend. Hieronder vind je informatie per werkgebied. 

werkgebied Muiderwaard

Een deel van de Muiderwaard bij de kruising met de Schinkelwaard is niet toegankelijk. Dit gedeelte is ingericht als werkgebied voor het uitvoeren van twee boringen en open ontgraving. De in-en uitrit van de Winkelwaard via de Muiderwaard is afgesloten. Er is een tijdelijk in-en uitrit gemaakt via de Schinkelwaard. De Ilpenwaard is tijdelijk alleen via één in- en uitrit te bereiken.

werkgebied Schinkelwaard

Een deel van de Schinkelwaard bij de rotonde met de Drechterwaard is niet toegankelijk. Dit gedeelte is ingericht als werkgebied voor het uitvoeren van open ontgraving. De Schinkelwaard is vanaf de Zeswielen niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers worden om de werkzaamheden heen geleid.

Een deel van de parkeerplaatsen aan de Winkelwaard zijn niet toegankelijk. Dit gedeelte is ingericht als werkgebied voor open ontgraving. 

werkgebied Zwijnsmeerpad

Een deel van het Zwijnsmeerpad is niet toegankelijk. Dit gedeelte is ingericht als werkgebied voor open ontgraving.

 

De Muiderwaard blijft bereikbaar vanaf de Schinkelwaard met een omleiding via de N245. Verkeersborden op locatie geven de omleiding aan.

Werkgebied Muiderwaard kruising Schinkelwaard
Close
Werkgebied Muiderwaard kruising Schinkelwaard

Achter en rondom de Muiderwaard flats en Muiderwaard winkelcentrum voeren we werkzaamheden uit. 

Werkgebied Muiderwaard flats
Close
Werkgebied Muiderwaard flats

Vanuit de Zeswielen kan de Schinkelwaard bereikt worden door een omleiding via de Nollenweg. Verkeersborden op locatie geven de omleiding aan.

Werkgebied rotonde Schinkelwaard-Drechterwaard
Close
Werkgebied rotonde Schinkelwaard-Drechterwaard

Vanuit de Munnikenweg worden fietsers omgeleid via de Frieseweg. Verkeersborden op locatie geven de omleiding aan.

Werkgebied Zwijnsmeerpad
Close
Werkgebied Zwijnsmeerpad

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten?

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen, bedrijven en winkels blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Met verkeersborden op de locatie geven we de tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond. Wil je een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij je gezien heeft.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16:00 uur. Bij geplande afwijking van deze werktijden informeren wij direct omwonende.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer A. Hak en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm