Oudorperdijkje werkzaamheden warmtenet hak

Werkzaamheden aansluiting de Westfriese Poort

In opdracht van duurzaam afval- en energiebedrijf HVC werkt aannemer A. Hak langs het Oudorperdijkje aan het warmtenet Alkmaar. Nieuwbouw de Westfriese Poort sluiten we aan op het warmtenet. 

Werkzaamheden en planning

We voeren de werkzaamheden uit in fases (zie onderaan deze pagina de routekaart met route en planning van de fases). Waar werkzaamheden plaatsvinden zet de aannemer de omgeving af met hekwerk. De warmteleidingen leggen we aan middels een boring en in open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door het boorgat. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en doen we opnieuw de bestrating en/of herstellen de groenvoorziening. 

Werkzaamheden

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten? 

 • Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Dat zijn bijvoorbeeld geluiden van pompen en zwaar verkeer.
 • Er ligt zand in de straat.
 • Woningen blijven bereikbaar. Werkzaamheden vinden grotendeels plaats in de groenstrook en op de bouwplaats van de Westfriese Poort.
 • Parkeerplaatsen aan de Edisonweg richten we in als depot (zie routekaart voor de locatie) voor o.a. de materialen. Depot wordt gebruikt vanaf half januari (start aanleveren materialen) tot half mei (einde werkzaamheden).
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
 • Speel- en grasveld tussen Oudorperdijkje en Nieuwe Schermerweg zijn tijdens werkzaamheden niet toegankelijk. Verwachting is dat het speelveld maximaal 3 maanden niet toegankelijk is. 
 • De uitrit nabij de Waterschapstraat zal maximaal 4 weken afgesloten zijn voor auto’s. Omleidingsroutes/afsluitingen staan met verkeersborden op locatie aangegeven.
 • De milieustraat (ter hoogte van de Westfriese Poort) blijft bereikbaar vanaf het Oudorperdijkje voor voetgangers.
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze. Wij informeren wanneer hier sprake van is.
 • Voor omwonenden die ook warmteklant zijn bij HVC geldt dat de levering van warmte en warm kraanwater tijdelijk onderbroken kan worden tijdens de werkzaamheden. Indien dit op jouw adres het geval is, dan ontvang je enkele dagen voor de leveringsonderbreking meer informatie van ons.
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met nood- en hulpdiensten en de gemeente Alkmaar.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer MVOI en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Planning

De werkzaamheden in de straat duren van januari tot mei 2021 en voeren we uit in fases. Zie de routekaart met planning hieronder. 

Nieuwbouw de Westfriese Poort sluiten we aan op het warmtenet. Op deze routekaart is te zien waar de werkzaamheden langs het Oudorperdijkje in Alkmaar plaatsvinden. Het laat ook de route van het warmtenet zien. De werkzaamheden vinden plaats in fases. We starten half januari 2021 en verwachten mei 2021 de werkzaamheden af te ronden.  

Oudorperdijkje werkzaamheden warmtenet
Close
Oudorperdijkje werkzaamheden warmtenet

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm