Oudorperdijkje werkzaamheden warmtenet hak

Werkzaamheden aansluiting de Westfriese Poort

Nieuwbouw de Westfriese Poort sluiten we aan op het warmtenet. In opdracht van duurzaam afval- en energiebedrijf HVC werkt aannemer A. Hak langs het Oudorperdijkje aan het warmtenet Alkmaar.

Werkzaamheden en planning

extra werk op 7, 8 en 9 april 2021

Op woensdag 7 april voeren we extra werkzaamheden uit. De pilotboring en het boren van de eerste warmteleiding (aanvoer). De werkzaamheden duren naar verwachting tot 20:00 uur. Op donderdag voeren we de pilotboring uit voor de tweede warmteleiding (retour). Deze werkzaamheden duren tot 19:00 uur. Op vrijdag boren we de tweede warmteleiding. Daarna zijn de boringswerkzaamheden afgerond. 

We voeren de werkzaamheden uit in fases (zie onderaan deze pagina de routekaart met route en planning van de fases). Waar werkzaamheden plaatsvinden zet de aannemer de omgeving af met hekwerk. De warmteleidingen leggen we aan middels een boring en in open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door het boorgat. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en doen we opnieuw de bestrating en/of herstellen de groenvoorziening. 

Werkzaamheden

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten? 

 • Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Dat zijn bijvoorbeeld geluiden van pompen en zwaar verkeer.
 • Er ligt zand in de straat.
 • Woningen blijven bereikbaar. Werkzaamheden vinden grotendeels plaats in de groenstrook en op de bouwplaats van de Westfriese Poort.
 • De voetbalkooi/het speelveld aan het Oudorperdijkje blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk.
 • Parkeerplaatsen aan de Edisonweg richten we in als depot (zie routekaart voor de locatie) voor o.a. de materialen.
 • Onze werk- en opslaggebieden zetten we af met bouwhekken.
 • De uitrit nabij de Waterschapstraat blijft toegankelijk.
 • De milieustraat (ter hoogte van de Westfriese Poort) blijft bereikbaar vanaf het Oudorperdijkje.
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze. Wij informeren wanneer hier sprake van is.
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met nood- en hulpdiensten en de gemeente Alkmaar.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer A. Hak en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Planning

De werkzaamheden in de straat duren van maart tot en met mei 2021 en voeren we uit in fases. Zie de routekaart met planning hieronder. 

Nieuwbouw de Westfriese Poort sluiten we aan op het warmtenet. Op deze routekaart is te zien waar de werkzaamheden langs het Oudorperdijkje in Alkmaar plaatsvinden. Het laat ook de route van het warmtenet zien. De werkzaamheden vinden plaats in fases. We starten maart 2021 en verwachten eind mei 2021 de werkzaamheden af te ronden.  

Planning van werkzaamheden warmtenet Oudorperdijkje
Close
Planning van werkzaamheden warmtenet Oudorperdijkje

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm