werkzaamheden warmtenet baanpad 202104

Werkzaamheden Baanpad

De huurwoningen van woningcorporatie Van Alckmaer voor Wonen sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Aannemer MVOI voert de werkzaamheden uit. 

Werkzaamheden en planning

De leidingen worden gelegd vanaf het bestaande net richting het complex van de woningcorporatie. De werkzaamheden duren van 12 april tot begin mei. Waar werkzaamheden plaatsvinden zet de aannemer de omgeving af met hekwerk. De warmteleidingen leggen we aan middels een open ontgraving. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

Werkzaamheden

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten? 

 • Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Dat zijn bijvoorbeeld geluiden van pompen en zwaar verkeer.
 • Woningen blijven bereikbaar.
 • Omleidingsroutes/afsluitingen staan met verkeersborden op locatie aangegeven.
 • Twee parkeerplaatsen zijn door de werkzaamheden niet bereikbaar. Zodra de werkzaamheden het toelaten maken we de parkeerplaatsen weer toegankelijk.
 • De ondergrondse containers zijn tijdelijk niet bereikbaar, we zorgen voor een alternatief in de straat.
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken..
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen wordt het werk rond 16:00 uur neergelegd.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze Wij informeren je wanneer hier sprake van is.
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met nood- en hulpdiensten en gemeente Alkmaar.
 • Voor omwonenden die ook warmteklant zijn bij HVC geldt dat de levering van warmte en warm kraanwater tijdelijk onderbroken kan worden tijdens de werkzaamheden. Indien dit op jouw adres het geval is, dan ontvang je enkele dagen voor de leveringsonderbreking meer informatie van ons.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer MVOI en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Planning

De werkzaamheden in de straat duren van maart tot en met mei 2021 en voeren we uit in fases. Zie de routekaart met planning hieronder. 

De huurwoningen van woningcorporatie Van Alckmaer voor Wonen aan het Baanpad sluiten we aan op het warmtenet van HVC. Op deze routekaart is te zien waar de werkzaamheden in de straat Baanpad in Alkmaar plaatsvinden. Het laat ook de route van het warmtenet zien. De werkzaamheden vinden plaats van 12 april tot begin mei.  

werkzaamheden warmtenet baanpad 202104
Close
werkzaamheden warmtenet baanpad 202104

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm