Jan Willem Frisostraat werkzaamheden warmtenet

Werkzaamheden Dillenburgstraat

In opdracht van duurzaam afval- en energiebedrijf HVC werkt aannemer MVOI in de Dillenburgstraat aan het warmtenet Alkmaar.

Planning en werkzaamheden

We voeren de werkzaamheden uit in fases (zie onderaan deze pagina de routekaart met route en planning van de fases). Waar werkzaamheden plaatsvinden zet de aannemer de omgeving af met hekwerk. Om de warmteleidingen te leggen, graven we met een graafmachine een sleuf. De grond die vrijkomt vervoeren we naar het gronddepot. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en doen we opnieuw de bestrating.

Planning

De werkzaamheden in de Dillenburgstraat duren van januari tot 19 maart. Zie de routekaart met planning hieronder. De vervolgwerkzaamheden worden met woningcorporatie Woonwaard afgestemd. Zodra meer bekend is over de details ontvang je van ons en Woonwaard meer informatie over de vervolgwerkzaamheden.

Werkzaamheden

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten? 

 • Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Dat zijn bijvoorbeeld geluiden van pompen en zwaar verkeer.
 • Er ligt zand in de straat.
 • Je woning blijft bereikbaar 
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met nood- en hulpdiensten.
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken. Op het grasveld tussen de twee woontorens in slaan we tijdens de werkzaamheden materiaal op.
 • De leidingen liggen voor een deel in een strook parkeerplaatsen, hierdoor zijn de parkeerplaatsen tijdelijk niet bereikbaar.
 • Omleidingsroutes/afsluitingen staan met verkeersborden op locatie aangegeven.
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16:00 uur. 
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze. Wij informeren je wanneer hier sprake van is.
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar. 

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer MVOI en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

Op deze routekaart is te zien waar de werkzaamheden in de Dillenburgstraat plaatsvinden en wat de route is van het warmtenet. De werkzaamheden vinden plaats in fases. We starten januari 2021 en ronden de werkzaamheden in de Dillenburgstraat af op vrijdag 19 maart.  

Dillenburgstraat werkzaamheden tot 19 maart
Close
Dillenburgstraat werkzaamheden tot 19 maart

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm

Het Europese programma Horizon 2020

Deze warmtenet werkzaamheden maken deel uit van een project dat financiering heeft ontvangen van het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 864400.

Europese programma Horizon 2020