Werkzaamheden Rijnstraat Alkmaar

werkzaamheden Rijnstraat

Vanaf maandag 15 augustus tot en met eind oktober 2022 werkt aannemer MVOI in opdracht van HVC aan de aanleg van het warmtenet in de Rijnstraat in Alkmaar.  

Aansluiten huurwoningen op het warmtenet

In 2021 zijn de bewoners van 280 huurwoningen aan de Maas-, Rijn- en Waalstraat door Kennemer Wonen geïnformeerd over de aansluiting op het warmtenet van HVC. Ter voorbereiding op het aansluiten van deze woning is er al gestart met het aanleggen van de warmteleidingen in de Waalstraat en het Waalstraatpad en een deel van de Rijnstraat. Na de zomervakantie zullen de werkzaamheden in de Rijnstraat worden vervolgd.

planning en werkzaamheden

planning

Vanaf maandag 15 augustus tot en met eind oktober 2022 werkt aannemer MVOI aan de aanleg van de warmteleidingen in de Rijnstraat. Bewoners, scholen en bedrijven in de omgeving hebben voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een brief met de planning en informatie ontvangen.

Werkzaamheden

De warmteleidingen worden aangelegd via een 'open ontgraving'. Daarbij graven we met een graafmachine een sleuf in de grond waarin we leidingen leggen. Deze lassen we vervolgens aan elkaar. Na de werkzaamheden vullen we de sleuf weer aan met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

tijdelijke verkeersmaatregelen

Al is het maar tijdelijk, de aanleg van een warmtenet in dichtbevolkt gebied heeft altijd impact op de omgeving van bewoners, scholen en bedrijven. Samen met verkeersexperts, gemeente, aannemer, nood- en hulpdiensten en HVC is uitvoerig onderzocht wat de meest efficiënte en kortste duur van uitvoering van de werkzaamheden is. Helaas is het desondanks toch nodig om de Rijnstraat op 23 en 25 augustus af te sluiten voor auto’s. Er worden voorzieningen getroffen om fietsers en voetgangers veilig door te Rijnstraat te laten gaan. Auto’s worden omgeleid via borden langs de weg en voor bussen is een aangepaste dienstregeling.

De afsluiting van de Rijnstraat wordt verdeeld in twee periodes. Dit doen we om de weg altijd in één richting open te houden voor verkeer. Onderaan dit bericht vindt u per periode een plattegrond met een overzicht van het werkgebied en de wegafsluiting.

Periode

Afsluiting voor auto’s richting

Datum

Tijdstip

1

Oudorperpolder

Dinsdag 23 augustus 2022

Van 07.00 tot 18.00 uur

2

Oudorp

Donderdag 25 augustus 2022

Van 07.00 tot 18.00 uur

verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen, bedrijven, winkels en het bus- en treinstation blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • De parkeerplaatsen in het werkgebied zullen tijdelijk niet bereikbaar zijn.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken en een betonnen wegafzetting.
  • Vijf dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we u de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond. Wil je een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij je gezien heeft.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Werkzaamheden in de buurt van woningen veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer MVOI en HVC nemen uiteraard (verkeers)maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook horen wij graag je ideeën over hoe het beter kan. 

Plattegrond met overzicht van het werkgebied en de afsluiting in periode 1. Afsluiting voor autoverkeer richting Oudorperpolder.

Verkeersplan afsluiting Rijnstraat periode 1
Close
Verkeersplan afsluiting Rijnstraat periode 1

Plattegrond met overzicht van het werkgebied en de afsluiting in periode 2.  Afsluiting voor autoverkeer richting Oudorp.

Verkeersplan afsluiting Rijnstraat periode 2
Close
Verkeersplan afsluiting Rijnstraat periode 2

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm