tracekaart muiderwaard september april

Werkzaamheden Schinkelwaard - Muiderwaard

Vanaf eind augustus 2021 tot maart 2022 gaat aannemer A. Hak aan het werk. We breiden het warmtenet verder uit. De werkzaamheden vinden plaats in fases.  

Planning en werkzaamheden

Nederland gaat stap voor stap naar aardgasvrij. Dat betekent dat we op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken. In gemeente Alkmaar ligt het warmtenet en dat breiden we steeds verder uit. In opdracht van HVC legt aannemer A. Hak een hoofdleidingnet aan vanaf het Zwijnsmeerpad richting Schinkelwaard en Muiderwaard.  

De warmteleidingen leggen we aan middels een boring en in open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door het boorgat. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

planning

We voeren de werkzaamheden uit in fases. De werkzaamheden ter hoogte van Schinkelwaard starten in september 2021 en duren tot april 2022. 

werkzaamheden

Wat kun je bij jouw in de buurt verwachten? 

 • Tijdelijk meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
 • Omleidingsroutes/afsluitingen staan met verkeersborden op locatie aangegeven.
 • Woningen, bedrijven en winkels blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
 • Een deel van de parkeerplaatsen aan de Winkelwaard zijn niet toegankelijk. Dit gedeelte wordt ingericht als werkterrein om twee boringen uit te voeren.
 • Er zijn andere geluiden dan normaal. Dat zijn bijvoorbeeld geluiden van pompen en zwaar verkeer.
 • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
 • Er ligt zand in de straat. 
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met nood- en hulpdiensten.
 • Werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken. 
 • De werkzaamheden mogen uitgevoerd worden tussen 7:00 uur en 19:00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16:00 uur. 
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op onze planning en/of werkwijze. Wij informeren je wanneer hier sprake van is.
 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden (geluid)overlast en ongemak veroorzaken. Wij vragen hiervoor je begrip. Aannemer A. Hak en HVC nemen maatregelen om dit zoveel mogelijk te beperken.

De route van het warmtenet loopt van het Zwijnsmeerpad, langs Schinkelwaard en richting Muiderwaard. Door meerdere boringen uit te voeren leggen we de warmteleidingen aan. 

tracekaart muiderwaard september april
Close
tracekaart muiderwaard september april

Muiderwaard blijft bereikbaar vanaf Schinkelwaard met een omleiding via de N245. Deze omleiding geldt van september tot medio november 2021. Verkeersborden op locatie geven de omleiding aan.   

Omleiding Schinkelwaard
Close
Omleiding Schinkelwaard

Achter en rondom de Muiderwaard flats voeren we werkzaamheden uit. De werkzaamheden starten 4 oktober en duren tot januari 2022. Ter hoogte van de Muiderwaard flats en Muiderwaard winkelcentrum voeren we werkzaamheden uit. De warmteleidingen leggen we aan middels een boring en in open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door het boorgat. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening. De werkzaamheden starten 4 oktober en duren tot januari 2022.

TVM muiderwaard flats
Close
TVM muiderwaard flats

Ter hoogte van de Muiderwaard flats en Muiderwaard winkelcentrum voeren we werkzaamheden uit. De werkzaamheden starten 4 oktober en duren tot januari 2022. De warmteleidingen leggen we aan middels een boring en in open ontgraving. Bij een boring trekken we leidingen door het boorgat. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf. Leidingen leggen we klaar en lassen we aan elkaar tot lange strengen. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening. 

Werkzaamheden Muiderwaard winkelcentrum
Close
Werkzaamheden Muiderwaard winkelcentrum

Schinkelwaard is niet bereikbaar vanaf de Zeswielen voor gemotoriseerd verkeer. Voor de rotonde vinden werkzaamheden plaatst. Fietsers en voetgangers worden om de werkzaamheden heen geleid. De tijdelijke verkeersmaatregelen gaan in van 11 oktober 2021 t/m 15 februari 2022. Vanuit de Zeswielen kan Schinkelwaard bereikt worden door een omleiding via de Nollenweg. Verkeersborden op locatie geven de omleiding aan.   

Plattegrond van de locatie van de werkzaamheden en de daarbij behorende verkeersomleiding
Close
Plattegrond van de locatie van de werkzaamheden en de daarbij behorende verkeersomleiding

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm

Uitleg van deze kaart: Het warmtenet loopt van de bio-energiecentrale van HVC aan de Jadestraat in Alkmaar via de Boekelermeer, Overdie, Kooimeer, Oudorp, De Nollen en Vroonermeer naar Broek op Langedijk en Heerhugowaard. Het tracé wordt in fasen (tracédelen) aangelegd.

Tracekaart regio Alkmaar
Close
Tracekaart regio Alkmaar