Lassen van leidingdelen

werkzaamheden Schinkelwaard - Muiderwaard gereed

De uitbreiding van het warmtenet richting de Muiderwaard en Huiswaard-1 is weer een stap dichterbij. De werkzaamheden voor de aanleg van het hoofdleidingnet zijn in april 2022 afgerond.

uitbreiding warmtenet

Sinds eind augustus 2021 is er in opdracht van HVC door aannemer A.Hak gewerkt aan de aanleg van het hoofdleidingnet richting de Muiderwaard en Huiswaard-1. In april 2022 zijn deze werkzaamheden afgerond.

opheffing werkgebieden

Tijdens de verschillende fases van de werkzaamheden zijn er meerdere werkgebieden geweest. Dit zijn onder andere weggedeeltes van de Muiderwaard en Schinkelwaard geweest. Maar ook een deel van de parkeerplaatsen aan de Muiderwaard en Winkelwaard en een groot deel van het Zwijnsmeerpad waren tijdelijk niet bereikbaar. Alle werkgebieden zijn inmiddels opgeheven.

opheffing depot Oude Kanaaldijk

Tijdens de werkzaamheden is gebruik gemaakt van een depot aan de Oude Kanaaldijk. In de week van 2 mei 2022 wordt de bouwkeet op dit terrein verwijdert. Daarna kan de grond en groenvoorziening worden hersteld. Naar verwachting wordt het depot half mei opgeheven.

Herstellen straatwerk en groenvoorziening

Het straatwerk en de groenvoorzieningen zijn in opdracht van HVC door onze aannemers hersteld. In sommige gevallen gaat het hier om tijdelijke maatregelen in afwachting van definitief herstel. Wij hebben hier afspraken over gemaakt met Stadswerk072. Herstelde groenvoorziening heeft soms tijd nodig om te groeien. Een voorbeeld hiervan is ingezaaid gras. Heb je het idee dat we bij het herstellen van de werkgebieden iets over het hoofd hebben gezien? Laat het ons dan weten.

Wij realiseren ons dat de werkzaamheden overlast en ongemak hebben veroorzaakt. Wij danken iedereen voor het begrip.

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm