Foto bouwterrein Cascade Alkmaar

werkzaamheden Stationsweg

Vanaf maandag 1 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2022 werkt aannemer MVOI  in opdracht van HVC aan de aanleg van het warmtenet in de Stationsweg in Alkmaar.

nieuwbouw woningen op het warmtenet

De 87 appartementen van het nieuwbouw complex Cascade worden aangesloten op het warmtenet Alkmaar. Om het gebouw op het warmtenet te kunnen aansluiten moeten er warmteleidingen naartoe worden aangelegd vanaf de bestaande warmteleidingen in de grond. Deze zomer starten we alvast met het aanleggen van een deel van de warmteleidingen langs het bouwterrein van Bot Bouw.

planning en werkzaamheden

planning

Vanaf maandag 1 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2022 werkt aannemer MVOI aan de aanleg van de warmteleidingen langs het bouwterrein. Omwonende hebben voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een brief met de planning en informatie ontvangen.

Werkzaamheden

De warmteleidingen worden aangelegd via een 'open ontgraving'. Daarbij graven we met een graafmachine een sleuf in de grond waarin we leidingen leggen. Deze lassen we vervolgens aan elkaar. Na de werkzaamheden vullen we de sleuf weer aan met zand en herstellen we de bestrating en/of de groenvoorziening.

tijdelijke verkeersmaatregelen

Al is het maar tijdelijk, de aanleg van een warmtenet in dichtbevolkt gebied heeft altijd impact op de leefomgeving van bewoners. Samen met verkeersexperts, gemeente, aannemer, nood- en hulpdiensten en HVC is uitvoerig onderzocht wat de meest efficiënte en kortste duur van uitvoering van de werkzaamheden is. Helaas is het desondanks toch nodig om een omleidingen voor het fietsers in te stellen. Op de plattegrond onderaan dit bericht is het werkgebied en de tijdelijke omleiding voor fietsers te zien.

verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen, bedrijven, winkels en het bus- en treinstation blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken en een betonnen wegafzetting.
  • Fietsers vanaf de Helderseweg richting de Stationsweg worden omgeleid via de Snaarmanslaan en Spoorstraat.
  • Vijf dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we u de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond. Wil je een voertuig met draaiende motor passeren? Maak dan altijd eerst oogcontact met de bestuurder zodat hij/zij je gezien heeft.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Werkzaamheden in de buurt van woningen veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer MVOI en HVC nemen uiteraard (verkeers)maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook horen wij graag je ideeën over hoe het beter kan. 

Plattegrond met weergave van het werkgebied en de omleiding voor fietsers via de Snaarmanslaan en Spoorstraat

Plattegrond werkzaamheden Stationsweg Alkmaar
Close
Plattegrond werkzaamheden Stationsweg Alkmaar

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm