Foto fietspad Stikkelwaardpad Alkmaar

Werkzaamheden Stikkelwaardpad

Vanaf maandag 30 oktober 2023 tot en met half februari 2024 werken HVC en Stadswerk072 in het Stikkelwaardpad aan de aanleg van het warmtenet en vervanging van de riolering. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemers A.Hak en J. Koper. 

planning en werkzaamheden

Planning

Op de plattegrond hieronder is het werkgebied per fase aangegeven. Voor de start van elke fase informeren HVC en Stadswerk072 de omgeving over de planning. Zo kunnen wij de actuele planning doorgeven aan de bewoners en ondernemers in de omgeving.

In opdracht van HVC en Stadswerk072 werken aannemers A.Hak en J. Koper van maandag 30 oktober 2023 tot en met half februari 2024 in de Stikkelwaard (fase C). 

Werkzaamheden

Stadswerk072 vervangt de riolering in het Stikkelwaardpad voor een nieuwe riolering. Dit doen ze in het fietspad tussen Stetwaard en Drechterwaard. HVC legt in hetzelfde gebied de leidingen voor het warmtenet aan. We combineren onze werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw riool en het warmtenet, zodat het fietspad maar één keer opengebroken hoeft te worden.

De rioolbuis en warmteleidingen worden aangelegd via 'open ontgraving'. Daarbij worden sleuven gegraven waarin buis- en leidingdelen komen te liggen. Die maken we vervolgens aan elkaar vast tot lange buizen en leidingen. Na de werkzaamheden vullen de aannemers de sleuf weer met zand en herstellen zij de bestrating en/of de groenvoorziening.

Plattegrond met fasering vervanging riolering en aanleg warmtenet in de Sluiswaard, Stetwaard, Stikkelwaard, Tochtwaard, Muiderwaard en Stikkelwaardpad.

Plattegrond fasering S-waarden Alkmaar

bereikbaarheid

Fietspad Stikkelwaardpad

Tijdens de werkzaamheden in het Stikkelwaardpad is het fietspad tussen de Stetwaard en Drechterwaard tijdelijk afgesloten. Op de plattegrond is het werkgebied aangegeven met de letter C. Fietsers worden omgeleid via Hiemerwaard en Tochtwaard. Voetgangers kunnen via Stetwaard en Stikkelwaard langs het werkgebied lopen. Met verkeersborden wordt de tijdelijke situatie aangegeven. Waar nodig zetten we verkeersregelaars in.

Nood- en hulpdiensten

De werkzaamheden, fasering, omleidingen en afzettingen zijn afgestemd met de nood- en hulpdiensten en gemeente Alkmaar. Voor ieders veiligheid en een goede bereikbaarheid van de woningen vragen we de verkeersborden in de wijk en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.

Verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • De werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Enkele dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in de straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen. De pompen staan ook buiten werktijden aan.
  • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werken de aannemers tot 16.00 uur.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Tijdelijk ongemak en overlast

Wij realiseren ons dat werkzaamheden in de omgeving van woningen helaas altijd (geluids)overlast en ongemak veroorzaken. Samen met de aannemers nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op begrip en medewerking. Heb je ideeën over hoe het beter kan? Wij horen deze graag.

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden, neem dan contact op met onze omgevingsmanager. Dat kan via de contactknop onderaan dit bericht. 

Meer informatie over de verduurzaming van de wijk Huiswaard-1 kun je vinden op de projectwebsite van de gemeente Alkmaar. 

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm