Ingang Stikkelwaardpad Alkmaar

werkzaamheden Stikkelwaardpad

Vanaf maandag 20 februari tot en met eind maart werkt aannemer A.Hak in het Stikkelwaardpad tussen de Sluiswaard en de Stetwaard aan het warmtenet Alkmaar.

Werkzaamheden en planning

Werkzaamheden

In het Stikkelwaardpad tussen de Sluiswaard en de Stetwaard leggen we warmteleidingen aan. De warmteleidingen worden aangelegd via een 'open ontgraving'. Daarbij wordt een sleuf gegraven waarin leidingdelen komen te liggen. Deze worden vervolgens aan elkaar gelast tot lange warmteleidingen. Na de werkzaamheden vult de aannemer de sleuf weer aan met zand en herstellen zij de bestrating en/of de groenvoorziening.

In het Stikkelwaardpad hoeft er geen riolering vervangen te worden door Stadswerk072. Daarom is alleen aannemer A.Hak in opdracht van HVC aan het werk in dit gebied.

Planning

de werkzaamheden starten op maandag 20 februari en duren tot en met eind maart. Bewoners in de omgeving van de werkzaamheden hebben voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een brief met de planning en informatie ontvangen.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Al is het maar tijdelijk, de aanleg van een warmtenet in een dichtbevolkt gebied heeft altijd een grote impact op de bereikbaarheid van woningen, winkels en de doorstroming van het verkeer. Verkeersexperts, gemeente, aannemers, nood- en hulpdiensten, Stadswerk072 en HVC werken daarom intensief samen om te komen tot de meest efficiënte en kortste duur van uitvoering. Toch moeten wij het fietspad en enkele parkeerplaatsen tijdelijk afsluiten en is een omleidingen voor het fietsverkeer niet te vermijden

 

Verder goed om te weten over de werkzaamheden

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar, Stadswerk072 en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen, winkels en bedrijven blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren en de veiligheid te verzekeren vervallen er een aantal parkeerplaatsen. Dit wordt met verkeersborden op locatie aangegeven. Het verzoek is om, waar mogelijk, gebruik te maken van de parkeerplaatsen in de Tochtwaard.
  • De werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Enkele dagen voor de start van de werkzaamheden worden met verkeersborden op de locatie de tijdelijke verkeersmaatregelen aangegeven. Voor ieders veiligheid vragen we u de borden en de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in de straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
  • Er worden pompen ingezet om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
  • De werkzaamheden mogen worden uitgevoerd tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
  • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Tijdelijk ongemak en overlast

Werkzaamheden in de buurt van woningen, winkels en bedrijven veroorzaken helaas altijd (geluid)overlast en ongemak. Dat realiseren wij ons. Aannemer A.Hak en HVC nemen uiteraard (verkeers)maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Ook horen wij graag je ideeën over hoe het beter kan. 

Vragen?

Heb je vragen over de werkzaamheden, dan kun je contact opnemen met Nicoline Spil (Omgevingsmanager van HVC). Zij is telefonisch bereikbaar via 06-22 56 80 14 of mail je vraag naar huiswaard1@stadswerk072.nl.