Aanleg warmtenet - leidingen aan elkaar lassen

werkzaamheden warmtenet Muiderwaard flat F, G en H

Vanaf 28 februari tot en met 29 april 2022 werkt aannemer A.Hak  in opdracht van HVC aan de aanleg van het warmtenet rondom Muiderwaard flat F, G en H.

  

planning en werkzaamheden

Vorig jaar augustus zijn we gestart met de aanleg van de hoofdleiding van het warmtenet naar de wijk Muiderwaard en Huiswaard 1. Deze werkzaamheden zijn grotendeels gereed en vanaf nu kan er gestart worden met het aanleggen van de leidingen naar de Muiderwaard flats toe.

planning

Vanaf 28 februari tot en met 29 april 2022 is aannemer A.Hak aan het werk voor de aanleg van de warmtenet leidingen naar flat F, G en H (zie onderaan deze pagina de kaart en planning van de aanlegwerkzaamheden). Deze voorbereidingen zijn nodig om de woningen van deze flats later dit jaar aan te sluiten op het warmtenet. De bewoners van flat F, G en H hebben voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een brief met informatie ontvangen.

werkzaamheden

De werkzaamheden starten ter hoogte van flat H en vanaf die kant wordt er toegewerkt naar flat F. De warmtenetleidingen worden aangelegd door ‘open ontgraving’. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf in de grond nadat aanwezige groenvoorziening en/of bestrating is verwijderd. De leidingdelen worden in de sleuf geplaatst en vervolgens aan elkaar gelast tot lange strengen. Als dit klaar is wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en wordt de bestrating en/of de groenvoorziening hersteld.

Wat kan je in jouw buurt verwachten?

  • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
  • Woningen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
  • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
  • Met verkeersborden op de locatie geven we de tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
  • Waar nodig worden invalide parkeerplaatsen tijdelijk verplaatst naar een andere locatie zo dicht mogelijk bij het gebouw.
  • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
  • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
  • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.

Wij realiseren ons dat werkzaamheden in de omgeving van woningen helaas altijd (geluids)overlast en ongemak veroorzaken. Samen met aannemer A.Hak nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Heb je ideeën over hoe het beter kan? Wij horen deze graag.

vervolgwerkzaamheden

Na afronding van deze werkzaamheden zullen later dit jaar de leidingen in de flats en naar de woningen toe worden aangelegd in opdracht van Woonwaard. Ook wordt dan in elke woning de cv-ketel vervangen door een warmte-unit. Bewoners worden via Woonwaard geïnformeerd over de details van de werkzaamheden en de planning.

Als de aanleg werkzaamheden rondom flats F, G en H klaar zijn zal er gestart worden met de aanleg werkzaamheden rondom flats A, B, C en D. Bewoners van deze flats ontvangen hier bericht over als bekend is wanneer de werkzaamheden gaan starten.

Kaart met planning aanleg warmtenet Muiderwaard en Huiswaard-1 2022-2025. Op de kaart is te zien hoe de leidingen langs de flats en in de straten worden aangelegd. Klik op de afbeelding voor een volledige weergave van de kaart.

Tracekaart aanleg warmtenet Muiderwaard en Huiswaard I 2022-2025
Close
Tracekaart aanleg warmtenet Muiderwaard en Huiswaard I 2022-2025

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm