Op elkaar gestapelde warmteleidingen

werkzaamheden warmtenet Waalstraatpad en Waalstraat

Vanaf 11 april tot en met mei 2022 werkt aannemer MVOI in opdracht van HVC aan de aanleg van het warmtenet in het Waalstraatpad en de Waalstraat in Alkmaar.

  

planning en werkzaamheden

Vorig jaar zijn de bewoners van de huurwoningen aan de Maas- Rijn- en Waalstraat door Kennemer Wonen geïnformeerd over de aansluiting op het warmtenet van HVC. Ter voorbereiding op het aansluiten van de 280 bestaande en 20 nieuwbouw huurwoningen is er gestart met het aanleggen van de warmteleidingen langs het Waalstraatpad.

planning

Vanaf 11 april tot en met mei 2022 is aannemer MVOI aan het werk voor de aanleg van de warmtenet leidingen in het Waalstraatpad, Parkeerhof 2 en ter hoogte van Waalstraat 177 t/m 223. Deze werkzaamheden vallen onder fase 1 zoals weergegeven op onderstaande kaart.

werkzaamheden

De warmtenetleidingen worden aangelegd door ‘open ontgraving’. Daarbij graven we met een graafmachine een sleuf in de grond nadat aanwezige groenvoorziening en/of bestrating is verwijderd. De leidingdelen worden in de sleuf geplaatst en vervolgens aan elkaar gelast tot lange strengen. Als dit klaar is wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en wordt de bestrating en/of de groenvoorziening hersteld.

Bij Parkeerhof 2 verzorgt aannemer K. Dekker Bouw en Infra de aanleg van de nieuwe bestrating en groenvoorziening. Deze werkzaamheden vallen onder de herinrichting van de parkeerhoven.

Wat kan je in jouw buurt verwachten?

 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Alkmaar en nood-/hulpdiensten.
 • Het Waalstraatpad is gedurende de werkzaamheden afgesloten voor voetgangers.
 • Woningen en bedrijven blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
 • Ter hoogte van Waalstraat 371 t/m 381 is een opslaggebied ingericht. Dit staat als depot aangegeven op de kaart.
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
 • Met verkeersborden op de locatie geven we de tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
 • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
 • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
 • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
 • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Maar over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Wij realiseren ons dat werkzaamheden in de omgeving van woningen helaas altijd (geluids)overlast en ongemak veroorzaken. Samen met aannemer MVOI nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Heb je ideeën over hoe het beter kan? Wij horen deze graag.

vervolgwerkzaamheden

Als de aanleg werkzaamheden van fase 1 klaar zijn starten we met de werkzaamheden van fase 2. Bewoners en omwonende ontvangen per brief een bericht als bekend is wanneer de werkzaamheden van fase 2 gaan starten.

Kaart met planning aanleg Maas-, Rijn-, en Waalstraat Op de kaart is te zien hoe de leidingen langs de flats en in de straten worden aangelegd en welke fases er zijn. Klik op de afbeelding voor een volledige weergave van de kaart.

Tracekaart Maas-, Rijn-, en Waalstraat Alkmaar
Close
Tracekaart Maas-, Rijn-, en Waalstraat Alkmaar

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Alkmaar of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Stuur ons je vraag
HVC helm