aanleg warmtenet Rivierenwijk-zuid

werkzaamheden warmtenet Stationsgebied

Vanaf half mei tot en met juli 2022 werkt aannemer A.Hak in opdracht van HVC aan de aanleg van het warmtenet in het stationsgebied in Heerhugowaard.

planning en werkzaamheden

Nederland gaat stap voor stap naar aardgasvrij. Dat betekent dat we op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken. In gemeente Dijk en Waard ligt het warmtenet en dat breiden we steeds verder uit. In opdracht van HVC werkt aannemer A. Hak een de uitbreiding van het warmtenet in het stationsgebied in Heerhugowaard.

planning

Vanaf half mei tot en met juli is aannemer A.Hak aan het werk voor de aanleg van de warmtenet leidingen in de Nelson Mandelastraat, Martin Luther Kingstraat en Mahatma Gandhihof.

Het aanleggen van een warmtenet is niet eenvoudig en kost tijd. Daarom wordt het totale project in fases uitgevoerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken en bereikbaarheid voor bewoners en nood- en hulpdiensten te garanderen. Onvoorziene omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning. We proberen de werkzaamheden zo goed als mogelijk volgens planning uit te voeren. Bij grote afwijking van de planning informeren wij omwonende. De omliggende woningen en bedrijven hebben voorafgaand aan de start van de werkzaamheden een brief met informatie ontvangen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten ter hoogte van de Nelson Mandelastraat en vanaf die kant wordt er via de Martin Luther Kingstraat toegewerkt naar de Mahatma Gandhihof

De warmtenetleidingen worden aangelegd door ‘open ontgraving’. Bij een open ontgraving graven we met een graafmachine een sleuf in de grond nadat aanwezige groenvoorziening en/of bestrating is verwijderd. De leidingdelen worden in de sleuf geplaatst en vervolgens aan elkaar gelast tot lange strengen. Als dit klaar is wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Vervolgens vullen we de sleuf met zand en wordt de bestrating en/of de groenvoorziening hersteld.

Wat kan je in jouw buurt verwachten?

 • De werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeente Dijk en Waard en nood-/hulpdiensten.
 • Woningen blijven (soms met iets meer moeite) bereikbaar.
 • Onze werk- en opslaggebieden worden afgezet met bouwhekken.
 • Met verkeersborden op de locatie geven we de tijdelijke verkeersmaatregelen aan. Voor ieders veiligheid vragen we je de borden en de aanwijzingen van onze collega’s op te volgen.
 • Een deel van de parkeerplaatsen in de blauwe zone zullen gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar zijn. Waar mogelijk maken we tijdelijke parkeerplaatsen op een andere locatie.
 • Waar nodig worden invalide parkeerplaatsen tijdelijk verplaatst naar een andere locatie zo dicht mogelijk bij het gebouw.
 • Tijdelijk zijn er meer transportbewegingen in uw straat/buurt.
 • Er worden graafmachines en tractoren/kiepauto’s gebruikt voor het afvoeren van grond.
 • We zetten pompen in om het grondwater weg te pompen. Ondanks dat dit geluidsarme pompen zijn, kunnen deze toch voor geluidsoverlast zorgen.
 • De werkzaamheden mogen we uitvoeren tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Maar over het algemeen werkt de aannemer tot 16.00 uur.
 • Onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen van invloed zijn op de planning en/of de werkwijze.

Wij realiseren ons dat werkzaamheden in de omgeving van woningen helaas altijd (geluids)overlast en ongemak veroorzaken. Samen met aannemer A.Hak nemen we maatregelen om dit zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Wij hopen op je begrip en medewerking. Heb je ideeën over hoe het beter kan? Wij horen deze graag.

Kaart met planning aanleg warmtenet Stationsgebied Heerhugowaard. Op de kaart is te zien hoe de leidingen langs de flats en in de straten worden aangelegd. Klik op de afbeelding voor een volledige weergave van de kaart.

Tracekaart Stationsgebied HHW
Close
Tracekaart Stationsgebied HHW

Contact met HVC

Heb je vragen over de aanleg van het warmtenet in Heerhugowaard of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? 

Mail ons je vraag
HVC helm