Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Wat doet u met uw gebruikte frituurvet? Gooi deze niet weg! Want door het gescheiden in te leveren krijgt gebruikt frituurvet en bakolie een tweede leven als biobrandstof. Deze biobrandstof gebruiken we in bijvoorbeeld tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales of in het vervoer. Bovendien komt het gebruikte frituurvet niet terecht in het riool waar het verstoppingen en schade kan opleveren. 

Wist u dat wij Nederlanders elk jaar zo’n 8 kilo frituurvet per huishouden gebruiken om te genieten van oliebollen en frites? Van deze 8 kilo kun je 180 kilometer rijden op biobrandstof. Er is nog een wereld te winnen met frituurvet. Laten we daar samen voor zorgen.

In de gele container!

Gebruikt frituurvet kan weer terug gegoten worden in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Ook bakolie of restjes jus mogen hierbij. De afgesloten verpakking kan ingeleverd worden bij het dichtstbijzijnde afvalbrengstation.

Frituurvet wordt biodiesel 
Het ingezamelde frituurvet gaat naar een verwerkingsfabriek. Daar wordt het grotendeels verwerkt tot biodiesel. Deze biodiesel is geschikt om op te rijden. Een ander gedeelte van het gebruikte frituurvet wordt rechtstreeks ingezet als biobrandstof voor energieopwekking of in de glastuinbouw. Ook de plastic verpakking waarin het zit, wordt gescheiden in een eigen recyclingproces en weer verwerkt tot nieuwe plastic producten. Dubbele winst dus!