Vrouw hangt handdoek aan radiator

warmte van HVC

Warmte van HVC is een slim en duurzaam alternatief voor aardgas. Warmte wekken we lokaal op vanuit duurzame bronnen zoals aardwarmte. We leveren die warmte via warmtenetten aan woningen en gebouwen bij jou in de buurt. Samen gaan we voor een schone toekomst voor de volgende generaties.

waarom warmte

  • duurzaam verwarmen: je woning verwarmen met duurzame warmte uit lokale bronnen bespaart fors op de uitstoot van CO2.
  • klaar voor de toekomst: met warmte van HVC ben je nu al aardgasvrij.
  • zorgeloos: wij zorgen voor het onderhoud van het warmtenet en de warmte-unit in de woning.
moeder tilt dochter op in een woonkamer

bekende warmtestoringen

Bekende storingen

Geplande leveringsonderbrekingen warmte

Geplande werkzaamheden

Hier zijn wij met warmte bezig

Warmtenet Sliedrecht

Sliedrecht-Oost gaat stap voor stap van het aardgas af. Dat betekent dat we straks op een andere manier ons huis gaan verwarmen en koken.

Warmtenet Westland
Een foto vanuit de lucht welke de aanleg van ene warmtenet laat zien, de straat ligt open en met kranen worden de warmteleidingen in de grond geplaatst

Warmtenet Dordrecht

In Dordrecht zijn al veel woningen en gebouwen aardgasvrij. Ze maken gebruik van ons warmtenet.

Warmtenet Dordrecht
werkmannen werken aan het analeggen van de warmteleidingen in Dordrecht

Warmtenet Kersenboogerd

In gemeente Hoorn wordt in de wijk Kersenboogerd gestart met de ontwikkeling van een warmtenet.

Warmtenet Dordrecht
hoorn

Veelgestelde vragen over warmte

Veelgestelde vragen over warmte

Selecteer voor antwoord

In Nederland gaan we stap voor stap van het vertrouwde aardgas af en gebruik maken van duurzame warmtebronnen. Warmte van HVC is een slim en duurzaam alternatief. Op deze pagina leggen we uit hoe het warmtenet werkt.

Selecteer voor antwoord

We maken bij HVC gebruik van verschillende warmtebronnen. Op deze pagina vind je een overzicht van al onze duurzame warmtebronnen.

Selecteer voor antwoord

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks de warmtetarieven vast. Dit gebeurt in december, op basis van de gemiddelde gasprijs voor een 1-jaar vast contract bij de 10 grootste gasleveranciers van Nederland. Dit komt voort uit het idee dat je voor warmte niet meer mag betalen dan voor gas. Deze tarieven gelden voor het vastrecht en het warmteverbruik (in Gigajoule). Om consumenten te beschermen tegen te hoge warmtetarieven geldt een maximumtarief voor warmteleveranciers. HVC geeft kortingen op deze vastgestelde tarieven en is al jaren één van de goedkoopste warmteleveranciers van Nederland. Bekijk onze tarieven.

bekijk de warmtedownloads

Ben je op zoek naar onder andere tariefbladen, voorwaarden, technische bladen, warmte-etiketten en wijzigingsformulieren? Je vind ze hier.

downloads
Afbeelding van een witte radiator die warmte afgeeft

klantadviseurs warmte helpen je energierekening te verlagen

De klantadviseurs van HVC helpen klanten hun energieverbruik én daarmee hun rekening te verlagen. Door mensen bewust te maken van hun stookgedrag en tips te geven over bijvoorbeeld het gebruik van de radiatoren. Een laag verbruik is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Energiecoach Bowie aan zijn bureau op kantoor