pompenstation klant en manager warmtetransitie

onze duurzame warmtebronnen

Stel je voor: een wereld waarin we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, maar waar we warmte alleen nog maar opwekken via duurzame bronnen. Elke dag zetten we stappen in het verduurzamen van onze warmtebronnen, met als doel deze steeds verder te ontwikkelen. Net zo lang totdat we aankomen bij CO2-vrije warmtebronnen.

lokale warmte

Wij gaan voor de meest duurzame warmtebronnen die zo dicht mogelijk bij de aangesloten woningen of bedrijven liggen. Door (bodem)onderzoek te doen en te kijken hoeveel woningen en/of bedrijven er aangesloten kunnen worden, wordt onderzocht welke bron niet alleen duurzaam, maar ook haalbaar en betaalbaar is.

bronnen en technieken

Warmtebronnen zijn er in soorten en maten. Welke bron er ontwikkeld kan worden, is afhankelijk van de omgeving. Is er een rivier in de buurt, kan er naar aardwarmte worden geboord, of is er bijvoorbeeld een installatie die restwarmte heeft die nog niet wordt gebruikt? Hieronder lees je meer over de verschillende duurzame bronnen.

""

een overzicht van onze duurzame bronnen

Wanneer welke warmtebron?

We onderzoeken in verschillende gemeenten welke duurzame warmtebronnen mogelijk zijn voor het warmtenet, zoals bijvoorbeeld in Sliedrecht. Vaak kan het even duren voordat het mogelijk is een duurzame warmtebron aan te sluiten op het warmtenet. Lees hier verder hoe we in Sliedrecht werken naar een duurzame warmtebron.

Warmte in jouw buurt

HVC ontwikkelt op verschillende plekken in Nederland duurzame warmtebronnen voor haar warmtenetten. In het warmte-etiket zie je welke bronnen zijn aangesloten per warmtenet en hoe duurzaam de bron is. Ben je benieuwd of er een warmtenet bij jou in de buurt ligt? Bekijk dan al onze warmtenetten op de kaart.