4 kinderen kijken vanaf een balustrade op het afvalbrengstation naar containers

afvalbrengstation

Heb je kapotte spullen, grof tuin afval en/of bouwafval, dan kun je dit afval wegbrengen naar het afvalbrengstation bij jou in de buurt. Als je het afval van te voren zoveel mogelijk sorteert, dan kun je het op het afvalbrengstation sneller kwijt. 

Afvalbrengstations bij jou in de buurt

Veelgestelde vragen over het afvalbrengstation

Selecteer voor antwoord

Dit verschilt per afvalbrengstation. Bij de meeste afvalbrengstations kan je onbeperkt afval brengen.
Alleen bij de afvalbrengstations Hoorn, Enkhuizen, Obdam en Middenmeer geldt dat je per keer maximaal 1mafval mag brengen. 

Selecteer voor antwoord

Bekijk hiervoor de pagina met informatie over het afvalbrengstation.

Selecteer voor antwoord

Klein chemisch afval is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Zoals batterijen, (spaar)lampen, thermometers, verf, ontstoppers en accu’s.

Heb je klein chemisch afval? Onze medewerkers van het afvalbrengstation staan klaar om jouw klein chemisch afval in ontvangst te nemen. Sommige producten, zoals batterijen, (spaar)lampen en tl-buizen kun je ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten. Lukt zelf wegbrengen niet? Informeer dan bij onze klantenservice naar de eventuele mogelijkheid om het op te laten halen.

In klein chemisch afval zitten (schadelijke) stoffen die voor een groot deel her te gebruiken zijn. Daarom is het belangrijk het gescheiden in te leveren. Zo kan het op een juiste manier verwerkt worden. Stoffen die we niet kunnen recyclen, verbranden/storten we onder speciale omstandigheden. Zo brengt het minder schade toe aan het milieu. 

Selecteer voor antwoord

Thuis kan je plastic, blik en drinkpakken, gft, glas, papier en restafval scheiden. Grof afval is de verzamelnaam voor al het overige afval. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair.

Grof afval kun je kwijt op het afvalbrengstation bij jou in de buurt.

Bezoek onze webshop

Asbest Inpakfolie

Gemerkt inpakfolie voor het verantwoord verwerken van asbest golfplaten

€ 20.99

(incl. btw)

https://www.eco-logisch.nl/images/asbest_inpakfolie_resized.jpg

Plastic Asbestzakken

plastic zakken voor het verantwoord verwijderen en vervoeren van asbest. Voor veilig gebruik moeten er twee zakken in elkaar worden gebruikt

€ 2.90

(incl. btw)

https://www.eco-logisch.nl/images/plastic-asbestzakken-per-stuk_resized.jpg