Veelgestelde vragen

Kies een categorie of zoek op een trefwoord. Zo vind je snel en gemakkelijk een antwoord op je vraag.

Filter

Selecteer voor antwoord

Controleer of de radiatorkranen openstaan of ontlucht de radiatoren. Helpt dit niet? Neem contact op met een installateur, wellicht is de installatie niet goed ingeregeld. 

Selecteer voor antwoord

Geef 2 weken van tevoren door dat je gaat verhuizen. Zo zorgen wij voor een snelle afhandeling na de sleuteloverdracht. Vul hiervoor het digitale verhuisformulier in. Doe dit samen met de nieuwe bewoner. Vul ook direct de meterstand in. Dit is belangrijk! Zo weten we zeker dat beide partijen het eens zijn met de meterstand. Voor de oude bewoner maken we met deze stand de eindafrekening op. Voor de nieuwe bewoner geldt deze stand als beginstand. Mail het ingevulde verhuisformulier klantenservice@hvcenergie.nl.

Selecteer voor antwoord

Enkele werkdagen na de startdatum van de levering ontvang je van ons een e-mail met alle gegevens en instructies om in te loggen in Mijn HVC. Is de link in deze e-mail verlopen, dan kan je via de optie “wachtwoord vergeten” een nieuwe link aanvragen om een wachtwoord mee aan te maken. Als dit niet lukt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Selecteer voor antwoord

Asbest kan je niet bij elk afvalbrengstation inleveren. Voorkom teleurstelling en vraag vooraf advies bij onze klantenservice. Of kijk op de pagina van het afvalbrengstation in jouw buurt.

Veilig verwijderen

Om asbest veilig te verwijderen, is het belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt in dit proces en je je vóóraf goed de richtlijnen van de overheid volgt. 

Aanbiedregels

  • Je verpakt het dubbellaags en luchtdicht in een scheurvrij doorzichtig plastic (min 0.2mm) en goed dichtgeplakt met sterke duct tape. Zo blijft het luchtdicht en voorkom je dat inademing van vezels. 
  • In onze webshop kun je verpakkingsmateriaal bestellen. Dit kun je ook bij een bouwmarkt kopen en bij sommige afvalbrengstations.
  • Asbest verpakking biedt je in handzame pakketten aan.
  • Pakketten doe je zelf in de daarvoor beschikbare container onder begeleiding van een medewerker.
  • Het asbest pakt je vooraf in. Inpakken is niet toegestaan op het ABS. Lees de tip onder inpakken.

Inpakken

Om te voorkomen dat je thuis bij het inpakken deze vezels inademt, kun je het asbest nat maken voordat je ermee aan de slag gaat.

Lees meer over asbest aanbiedt

 

Selecteer voor antwoord

Bouw- en sloopafval kan gratis aangeboden worden bij het afvalbrengstation. Het ophalen van bouw- en sloopafval is niet mogelijk.  

 

Selecteer voor antwoord

Klein chemisch afval is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Zoals batterijen, (spaar)lampen, thermometers, verf, ontstoppers en accu’s.

Heb je klein chemisch afval? Onze medewerkers van het afvalbrengstation staan klaar om jouw klein chemisch afval in ontvangst te nemen. Sommige producten, zoals batterijen, (spaar)lampen en tl-buizen kun je ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten. Lukt zelf wegbrengen niet? Informeer dan bij onze klantenservice naar de eventuele mogelijkheid om het op te laten halen.

In klein chemisch afval zitten (schadelijke) stoffen die voor een groot deel her te gebruiken zijn. Daarom is het belangrijk het gescheiden in te leveren. Zo kan het op een juiste manier verwerkt worden. Stoffen die we niet kunnen recyclen, verbranden/storten we onder speciale omstandigheden. Zo brengt het minder schade toe aan het milieu. 

Selecteer voor antwoord

Het enkeltarief is één tarief waartegen je stroom wordt afgerekend. Dit enkeltarief betaal je alleen wanneer je een enkele meter hebt.

Het dubbeltarief bestaat uit een normaal- en een daltarief waartegen de stroom wordt afgerekend. Het dubbeltarief betaal je alleen wanneer je een dubbele meter hebt.

Het daltarief (ook wel daluren genoemd) betaal je ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Je betaalt het daltarief van 23:00 uur tot 07:00 uur (voor Noord-Brabant, Limburg en een aantal gemeenten in Zuid-Holland van 21:00 uur tot 07:00 uur), in de weekenden en op de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdagen.

De tarieven zijn terug te vinden op het tarievenblad.

Selecteer voor antwoord

Neem voor vragen over je warmtelevering contact op met onze klantenservice.

Bekijk de servicekaart.

Selecteer voor antwoord

Klik in het menu van Mijn HVC op Nota's. Hier staat het overzicht van alle nota's en de bijbehorende status van betaling. Als je de betaling regelt via bankoverschrijving zullen wij je informeren over de nota die klaarstaat.

Selecteer voor antwoord

Op de termijnnota kan je zien wanneer we het termijnbedrag afschrijven. Dit is altijd rond de vervaldatum die op de nota staat. De nota is te vinden in Mijn HVC. U kunt in Mijn HVC tevens de datum aanpassen.

Selecteer voor antwoord

Als het door omstandigheden niet lukt een jaar- of eindnota te betalen, dan kan je een betalingsregeling treffen. Mocht je via automatische incasso betalen, dien je de afschrijving eerst te storneren. Na de vervaldatum van de nota krijg je van ons automatisch een herinnering in je mailbox met hierin de mogelijkheid om voor een betalingsregeling te kiezen. Je kan dan met een druk op de knop zelf kiezen in hoeveel termijnen je de nota wilt betalen. Het is niet mogelijk om een betalingsregeling te treffen voor je termijnnota.

Selecteer voor antwoord

De temperatuur en het aantal liters water wordt geleverd tot het punt waar HVC eigendom van is. De werkelijke temperatuur van douche en kranen is afhankelijk van de leveringsdruk en temperatuur van het kraan­water en het leidingverloop. De werkelijke levering kan dus anders zijn.

Selecteer voor antwoord

Bij de afvalinzameling worden persoonsgegevens verwerkt. De afvalbak is gekoppeld aan jouw woonadres. Deze bak is voorzien van een chip. De chip registreert het aantal keer dat de bak wordt aangeboden om geleegd te worden en de dag en het tijdstip waarop dit gebeurt. De verwerking van deze gegevens gebeurt in overeenstemming met de privacyregelgeving. De gemeente is verantwoordelijk voor de naleving van de privacyregels. HVC als afvalinzamelaar houdt zich aan de afspraken die met de gemeente zijn gemaakt over hoe wij vertrouwelijk met je gegevens omgaan. Hier vind je onze uitgebreide privacyverklaring.

Selecteer voor antwoord

Bij recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. De hoogte van het variabele deel wordt bepaald door het aantal keer dat je de restafvalbak aan de weg zet of de ondergrondse container voor restafval gebruikt. De gemeenteraad stelt de hoogte van het vaste en variabele tarief vast.

Selecteer voor antwoord

Nee. Deze voertuigen staan we niet toe. Zo waarborgen we de doorstroming op het afvalbrengstation en minimaliseren we het bedrijfsafval.