Veelgestelde vragen

Kies een categorie of zoek op een trefwoord. Zo vind je snel en gemakkelijk een antwoord op je vraag.

Filter

Selecteer voor antwoord

Bij recycle-tarief bestaat de afvalstoffenheffing uit een vast en variabel deel. De hoogte van het variabele deel wordt bepaald door het aantal keer dat je de restafvalbak aan de weg zet of de ondergrondse container voor restafval gebruikt. De gemeenteraad stelt de hoogte van het vaste en variabele tarief vast.

Selecteer voor antwoord

Koffiepads en theezakjes lijken van papier maar bestaan vaak voor een deel uit plastic. Koffiecups bevatten plastic/metaal én koffiedrab. Omdat de drab nog in de cups zit gaan cups bij restafval en niet bij plastic, blik en drinkpakken of gft en etensresten. Ook koffiecupjes die gecertificeerd composteerbaar zijn mogen niet in de gft-bak.

TIP: voor originele Nespressocups is er een recycleregeling: kijk op de site van Nespresso over inleverpunten of retourgeven aan de postbode.

Selecteer voor antwoord

Een school met een kinderopvang mag meedoen met afval scheiden als de gemeente de afvalstoffenverordening heeft aangepast. Het is wel goed na te gaan hoeveel restafval de kinderopvang produceert. Als er bijvoorbeeld baby’s met veel luiers in de kinderopvang zitten, dan is het vaak niet prettig om via minicontainers en 4-wekelijkse inzameling het restafval af te laten voeren door HVC.  Het is ook mogelijk om het restafval via de huidige inzamelaar te laten verlopen en het plastic, papier en gft door ons op te laten halen. 
 

Selecteer voor antwoord

Neem hiervoor binnen 1 werkdag contact op met onze  klantenservice 0800-0700 klantenservice@hvcgroep.nl

Selecteer voor antwoord

Basisscholen gaan hiermee verschillend om. De ene school zet de afvalbakken gewoon op het schoolplein neer, een andere school heeft nog een oud fietsenhok of schuurtje over waar ze worden geplaatst. Weer een andere school heeft een handige vader die een mooie ombouw in elkaar timmert. Er zijn ook scholen die de bakken in de gang van de school neerzetten of in een kamertje dat nog over is. Als je de school en het schoolplein rondloopt, dan kom je vaak vanzelf een plek tegen waar de afvalbakken passen. 
 

Selecteer voor antwoord

Tijdens de introductiedag wordt de wagen speciaal voor de school een dag gereserveerd zodat de kinderen samen met de chauffeur kunnen kijken hoe een echte vuilniswagen werkt. Buiten deze introductiedagen is het mogelijk om in het kader van een thema of project een aanvraag te doen voor het langskomen van de chauffeur. Afhankelijk van onze planning kunnen we kijken of dit mogelijk is. Stuur hiervoor een mail naar communicatie@hvcgroep.nl.  

Selecteer voor antwoord

De stroom die je teruglevert, vergoeden wij tegen hetzelfde stroomstarief dat je betaalt voor de stroom die je afneemt. Als je meer stroom teruglevert dan dat je verbruikt, ontvang je een vergoeding voor de geleverde stroom ter hoogte van jouw leveringstarief. Dit is het tarief per kWh exclusief energiebelasting en opslag duurzame energie. De tarieven kan je altijd terugvinden in je leveringsovereenkomst.

Selecteer voor antwoord

Klik in het menu van Mijn HVC op Nota's. Hier staat het overzicht van alle nota's en de bijbehorende status van betaling. Als je de betaling regelt via bankoverschrijving zullen wij je informeren over de nota die klaarstaat.

Selecteer voor antwoord

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Het type meter bepaalt wat voor tarief je betaalt. Heb je een dubbele meter met twee actieve telwerken, dan krijg je automatisch het dubbeltarief. Heb je een enkele meter met maar één telwerk, dan krijg je automatisch het enkeltarief.

Selecteer voor antwoord

Dat begint bij het op de markt zetten van goede recyclebare verpakkingen. Producenten moeten bij het ontwerpen van verpakkingen hier rekening mee houden. Tegelijkertijd werken de recyclingsbedrijven aan oplossingen. 

Selecteer voor antwoord

Lees alles over tarieven, tariefbladen en hoe deze tarieven zijn op gebouwd op onze tarieven pagina.

Selecteer voor antwoord

Per project hebben wij een aanspreekpunt: 

Selecteer voor antwoord

Alleen de gemeente Purmerend biedt het hele jaar door compost aan.

Selecteer voor antwoord

In onze webshop kan je asbestfolie bestellen.

Selecteer voor antwoord

Voor alle vragen over je bak kan je contact opnemen met onze klantenservice.