Rondleider van HVC laat doorkijk naar verbrandingoven zien.

De groene bende

Speciaal voor basisscholen, groep 7 en 8, in ons verzorgingsgebied is het lesmateriaal 'de groene bende' ontwikkeld. De bewustwording begint thuis en op school. Onze groene bende maakt zich sterk voor een schone wereld, door groene energiebronnen te gebruiken en door bewust om te gaan met het voorkomen en scheiden van afval.  

Lesmateriaal

Het lespakket bestaat uit een magazine voor kinderen van groep 7/8 en groep 8. In het magazine lees je wat duurzame energiebronnen zijn, welk afval Carry Slee op een dag heeft, wat een warmtenet is en nog veel meer. Ook kun je een quiz doen. De docent heeft keuze uit 4 lesbladen om samen met de 4 instructiebladen het boekje te behandelen. Wil je het magazine voor je leerlingen bestellen? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar rondleiding@hvcgroep.nl en vermeld daarbij hoeveel boekjes je wil hebben. De lesbladen en docenteninstructies kun je op deze pagina downloaden.

Excursie afvalenergiecentrale

Vanwege onderhoud en een verbouwing zijn er tot september 2022 geen rondleidingen mogelijk in Alkmaar. In Dordrecht geven we weer vanaf april 2022 rondleidingen.

Voorlichting voor volwassenen

Vanwege onderhoud en een verbouwing zijn er tot september 2022 geen rondleidingen mogelijk in Alkmaar. In Dordrecht geven we vanaf april 2022 weer rondleidingen.

Voorlichting op basisscholen