Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Lesmateriaal voor groep 7/8 en 8 van de basisschool

Het educatieprogramma Watt 'n zooi is begin dit jaar vernieuwd en heet nu de Groene Bende. Speciaal voor basisscholen in ons verzorgingsgebied heeft HVC dit pakket ontwikkeld. De bewustwording begint thuis en op school. Onze groene bende maakt zich sterk voor een schone wereld, door groene energiebronnen te gebruiken en door bewust om te gaan met het voorkomen en scheiden van afval. 

Beleid

De komende tijd herijken wij ons educatiebeleid. Voor het eind van 2019 leest u hier meer over.

 

downloads.

Het educatiepakket bestaat uit een magazine voor kinderen van groep 7/8 en groep 8 en staat boordevol handige weetjes, een quiz en raadsels. De docent heeft keuze uit 4 lesbladen om samen met het boekje te behandelen.

Excursie afvalenergiecentrale

Al jaren nodigen wij groepen 7/8 of 8 uit om deel te nemen aan ons educatieprogramma met de daarbij behorende excursies. Aan de excursies zijn algemene voorwaarden verbonden.

Alkmaar

De excursies bij de afvalenergiecentrale in Alkmaar zijn volgeboekt tot en met december. Vanaf januari 2020 vinden er verbouwingen plaats waardoor we tijdelijk geen beschikking hebben over de voorlichtingsruimte en geen rondleiding door de afvalenergiecentrale kunnen bieden.

Dordrecht

In Dordrecht organiseren we excursies naar de afvalenergiecentrale. Let op; de maximale groepsgrootte is 35 personen (inclusief begeleiders). 

Verzoek voor een excursie in Dordrecht

Flevoland

Leerlingen van scholen uit Flevoland kunnen de locatie op de Zeeasterweg in Lelystad bezoeken. Naast een rondleiding over het terrein van HVC, Orgaworld en Afvalzorg, spelen de kinderen ook het interactieve spel De Milieu inspecteur. Op speelse wijze maken de leerlingen kennis met de diverse afvalstromen, het belang van afvalscheiding en wat er allemaal gemaakt kan worden van afval. 

Verzoek voor een excursie in Lelystad

Algemene voorwaarden aan deelname excursie

  1. Kinderen onder de 11 jaar hebben geen toegang tot de installatie. Dit betekent dat als er kinderen wel zijn aangemeld, deze moeten achterblijven in de voorlichtingsruimte.
  2. De docenten zijn verplicht om 2 weken voor aanvang de deelnemerslijst te sturen. Alleen de deelnemers die op de lijst staan, hebben toegang tot de installatie. Dit geldt voor leerlingen en begeleiders.
  3. Toegang met rollator en/of rolstoel tot de centrale is niet mogelijk. Daarnaast moeten de deelnemers goed ter been zijn en geen last hebben van hoogtevrees.
  4. Het is verplicht om passende schoenen en kleding te dragen. Het dragen van teenslippers is niet toegestaan.
  5. Afspraken worden onder voorbehoud gemaakt, omdat het kan voorkomen dat een rondleiding door omstandigheden geen doorgang kan vinden. U wordt dan hierover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.