Rondleider van HVC laat doorkijk naar verbrandingoven zien.

De groene bende

Speciaal voor basisscholen, groep 8 of 7/8, in ons verzorgingsgebied is het lesmateriaal 'de groene bende' ontwikkeld. De bewustwording begint thuis en op school. Onze groene bende maakt zich sterk voor een schone wereld, door groene energiebronnen te gebruiken en door bewust om te gaan met het voorkomen en scheiden van afval.  

Lesmateriaal

Het lespakket bestaat uit een magazine voor kinderen van groep 7/8 en groep 8. In het magazine lees je wat duurzame energiebronnen zijn, welk afval Carry Slee op een dag heeft, wat een warmtenet is en nog veel meer. Ook kun je een quiz doen. De docent heeft keuze uit 4 lesbladen om samen met de 4 instructiebladen het boekje te behandelen. Wil je het magazine voor je leerlingen bestellen? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar rondleiding@hvcgroep.nl en vermeld daarbij hoeveel boekjes je wil hebben. De lesbladen en docenteninstructies kun je op deze pagina downloaden.

Excursie afvalenergiecentrale

Zet je helm op, trek je veiligheidsjasje aan en ga mee op expeditie Schone Wereld in de installatie in van HVC in Alkmaar. Dwaal via lange gangen, trappenhuizen en smalle doorgangen van de ene naar de andere wereld. Van de wereld van spullen naar de frisheid van groene energiebronnen naar de onderwaterwereld van de oceaan. Staar in de diepten van de bunker of voel de warmte van de buizen boven je. Tijdens deze reis vind je antwoorden op hoe we met elkaar stappen kunnen zetten naar een schone wereld. Vanaf 1 juni kun je je inschrijven voor deze bijzondere expeditie Schone Wereld.

expeditie Schone Wereld: ook voor volwassenen

Ga mee op expeditie Schone Wereld bij HVC in Alkmaar. Dus: zet je helm op en trek je veiligheidshesje aan. Dwaal via lange gangen, trappenhuizen en smalle doorgangen van de ene naar de andere wereld. Van de wereld van spullen naar de frisheid van groene energiebronnen naar de onderwaterwereld van de oceaan. Staar in de diepten van de bunker of voel de warmte van de buizen boven je. Tijdens deze reis vind je antwoorden op hoe we met elkaar stappen kunnen zetten naar een schone wereld. Meld je vanaf 1 juni aan voor deze bijzondere expeditie Schone Wereld.

Voorlichting op basisscholen