Chaufeurs van HVC staan voor de klas en geven les over afvalscheiden op de basisschool

Afval scheiden op scholen

Bij bijna 100 basisscholen zamelen we het afval gescheiden in. Heeft de gemeente de afvalstoffenverordening aangepast? Dan kunnen we bij de basisscholen gescheiden inzamelen. 

Afvalcoaches gaan klassen langs

Voordat je als school start met het afval scheiden op school, komt een van onze afvalcoaches langs. Zo ben je goed voorbereid voordat je kan starten. Het afval scheiden op scholen start met een unieke introductiedag waarbij we met een wagen en 1 van onze chauffeurs naar school komen. De kinderen kunnen bij de wagen kijken. Onze afvalcoaches gaan alle klassen langs en geven tips en advies over het afval scheiden. Ook delen zij bakjes uit in de klas voor het papier, rest en gft. De oude prullenbak wordt de nieuwe bak voor plastic, blik en drinkpakken. De deelnemende scholen maken ook gebruik van ons educatiepakket, De Groene Bende en doeplaten die voor de lagere klassen zijn ontwikkeld. 

 

Aanpassen afvalstoffenverordening

Het afval van scholen is in principe bedrijfsafval. Alleen als de gemeente de afvalstoffenverordening aanpast, kunnen we bij de basisscholen rest, gft, papier en karton en plastic-, blik- en drinkpakken inzamelen. 

In de gemeenten

Afval scheiden op scholen doen we onder andere in de gemeenten: Alblasserdam, Den Helder, Dordrecht, Drechterland, Enkhuizen, Hollands Kroon, Hoorn, Hendrik-Ido-Ambacht, Koggenland, Medemblik, Noordoostpolder, Opmeer, Papendrecht, Schagen, Stede Broec, Zeewolde en Zwijndrecht.

Afval scheiden bij jouw school

Interesse? Neem contact op met jouw gemeente of stuur ons een mail via afvalcoach@hvcgroep.nl.