Man houdt mobiel vast en daarop zie je de HVC afval app. Op de achtergrond staat een tafel met daarop een kop cappucino

Download de HVC afval-app

Het is belangrijk dat we thuis goed ons afval scheiden. Wij willen dit makkelijker maken en bieden daarom de HVC afval-app aan. In de app zie je in één oogopslag wanneer wij het afval ophalen en wat waar bij hoort.

Wanneer komen jullie?

Afvalbak vol? Zetten de buren hun bak buiten? Dat zijn vaak aanwijzingen die je eraan herinneren dat de bak op die dag wordt geleegd. Maar om zeker te weten op welke dagen wij jouw bak(ken) komen legen, kan je ook in onze app kijken. Door het intypen van je postcode en huisnummer zie je wanneer welke bak geleegd wordt. Ook kan je aangeven of je hierover meldingen wil ontvangen. De adressen van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation zijn ook te vinden in de HVC afval-app.

Wat hoort waar?

Het is niet altijd meteen duidelijk waar welk afval in hoort. Daarom zit er in de app ook een handige afvalwijzer. Van ruim 1.000 producten zie je in één oogopslag waar het bij hoort. Twijfel je bijvoorbeeld over waar je piepschuim weggooit? Check het in de app! Staat het product er niet in? Laat het ons weten, dan voegen we het toe. Zo maken we het overzicht steeds completer.

Tips

We geven je graag een aantal tips, voor een aantal veel voorkomende vragen. Met name het ontvangen van pushberichten en het opslaan van de instellingen lichten we toe.