Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

HVC afval-app

Wanneer wordt de bak opgehaald? Check de HVC afval-app!

Afvalbak vol? Zetten de buren hun bak buiten? Het zijn vaak deze aanwijzingen die u eraan herinneren dat de container op die dag wordt geleegd. Om zeker te weten op welke dagen uw container(s) worden geleegd, kunt u online de afvalkalender nakijken. Op www.hvcgroep.nl logt u in met uw postcode en huisnummer en krijgt u een persoonlijk overzicht van de dagen waarop bij u in de straat de bakken worden geleegd. Maar u kunt ook de HVC-app downloaden. Hierop vindt u de dagen waarop het afval wordt ingezameld, maar ook de adressen van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation.

Via de app kunt u tevens meldingen ontvangen met een reminder welke afvalsoort die dag wordt  opgehaald.

Net als de afvalkalender online, geeft de app ook informatie over de verschillende afvalstromen. Zo is in één oogopslag duidelijk in welke bak u bijvoorbeeld uw etensresten weg moet gooien (gft) en waar vieze pizzadozen in moeten (restafval). Afval scheiden is van belang, want iedere afvalstroom bevat waardevolle materialen die kunnen worden gerecycled of die dienen als grondstof voor nieuwe producten.

De app is beschikbaar voor iOS en Android. U vindt de app in iTunes (iOS) en in Google Play (Android) door te zoeken op HVC afval-app.

iOS:
https://itunes.apple.com/us/app/hvc/id878559386

Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.opzet.afvalwijzer.hvc


Inzameling rond feestdagen
Rond feestdagen kan het voorkomen dat uw bak op een andere dag wordt geleegd dan gebruikelijk. Op de afvalkalender kunt u via de site of de app nakijken op welke dag uw container wordt geleegd.

Nieuwe update
We verwachten eind dit jaar/begin volgend jaar een nieuwe update van de app.