""

hvc-app en iDIN

Inzicht in ledigingen en stortingen in de app mogen wij alleen geven als jij je adres bevestigt. Dit is privacygevoelige informatie en mogen wij niet zomaar aan iedereen tonen. Om echt vast te stellen dat jij daadwerkelijk op het adres woont, vragen we je jouw gegevens na 6 maanden opnieuw via iDIN te bevestigen. 

iDIN en veelgestelde vragen

Filmbestand
Volume
/
Video progress

Veelgestelde vragen

Selecteer voor antwoord

iDIN is een manier om met je bankgegevens een identificatie te doen in onze HVC-app. Je logt als gebruiker in met je bankgegevens en op deze manier kan je bank aan ons je adres bevestigen. Lees meer informatie over iDIN en hoe het werkt.

Selecteer voor antwoord

Om zeker te weten dat je nog op dat adres woont en om jouw privacygegevens te beschermen. 

Selecteer voor antwoord

Nee. Je doet geen betaling en deelt geen transactiegegevens tijdens de idin-verificatie.

 

Selecteer voor antwoord

DigiD is alleen te gebruiken door overheidsinstanties, HVC is dat niet en mag hier daarom geen gebruik van maken. Wij gebruiken daarom iDIN.

Selecteer voor antwoord

Maak je een account aan en woon je in een recycle-tariefgemeente? Dan vragen wij via de HVC-app of jij je wilt identificeren met iDIN.

Je logt dan in met je bankgegevens en wij controleren dan of het adres dat jij hebt opgegeven in de app, klopt met jouw adres bij de bank. Klopt dit, dan kun je verder met het aanmaken van een account en krijg je inzicht in je restafvalgegevens. Klopt dit niet, dan krijg je het inzicht niet en kun je de app wel met een account gebruiken, maar heb je geen inzicht in je restafvalgegevens. 

HVC krijgt geen inzicht in jouw betaal/transactiegegevens. We vragen nooit om een betaling.

Selecteer voor antwoord

Het kan zijn dat iDIN niet werkt, bijvoorbeeld doordat jouw bank iDIN niet ondersteunt. Wij hebben dan geen alternatief en je kunt dan geen gebruik maken van de restafvalgegevens in de app. De app is een extra service van HVC om jou inzicht te geven. Is er een technisch probleem, probeer het dan later nog een keer of meld het bij onze klantenservice.

De volgende banken werken met iDIN: Rabobank, ING, ABN AMRO, Bunq, SNS, ASN, Regio Bank.

Selecteer voor antwoord

De volgende banken werken met iDIN: Rabobank, ING, ABN AMRO, Bunq, SNS, ASN, Regio Bank.

Selecteer voor antwoord

Als je je niet identificeert binnen 2 maanden via iDIN, dan verlies je inzicht in je restafvalstatus in de app. Wil je inzicht in je restafvalstatus, dan kan je dit opvragen bij je gemeente.

Selecteer voor antwoord

Nee, die bewoner moet zich aanmelden en zich identificeren met iDIN. Pas vanaf dat moment heeft deze nieuwe bewoner inzicht.

Selecteer voor antwoord

Nee, deze functionaliteit is nog niet beschikbaar. Je kunt jouw restafvalgegevens altijd opvragen bij jouw gemeente.

Selecteer voor antwoord

Nee. HVC heeft geen inzicht in de bankgegevens. Er is alleen een check of het adres overeenkomt.

Selecteer voor antwoord

Sta jij onder bewind? Dan is jouw beschermingsbewindvoerder verplicht de banken waar je jouw bankrekening hebt, te informeren. De bank kan dan het internetbankieren blokkeren. Als je iDIN gebruikt, log je in met de inlogmethode van je bank. Je kan dit dus niet doen als het internetbankieren geblokkeerd is door jouw bank.

Recycle-tarief

Recycle-tarief is een nieuwe manier van het berekenen van de afvalstoffenheffing. Hiermee krijg je zelf invloed op de hoogte van jouw afvalstoffenheffing. Recycle-tarief bestaat uit twee delen; een vast en een variabel deel.

meer over het recycle-tarief
recycle-tarief