lever lachgascilinder in

lever je lachgascilinders in

Nog steeds komen er honderden gebruikte lachgastanks in het afval terecht. Een groot risico omdat deze kunnen ontploffen in de verbrandingsovens. We vragen iedereen met klem deze (anoniem) in te leveren bij afvalbrengstations.

Maandag 18 maart 2024

lever lege lachgascilinders in.

Ondanks het feit dat er in 2023 naar schatting zo’n 250.000 cilinders zijn onderschept door de afvalverwerkingsbedrijven, blijven er nog steeds honderden gebruikte lachgastanks tussen het afval zitten. Dat is een groot risico. Deze tanks kunnen, wanneer ze in de afvalverbrandingsoven terechtkomen voor flinke explosies zorgen.

onveilige situaties

Een groot gevaar voor de medewerkers bij de afvalenergiecentrales en een enorme schadepost voor de afvalbedrijven. Ook HVC heeft hier veel last van en heeft inmiddels forse maatregelen genomen om de lachgascilinders uit het restafval te krijgen, voordat ze in de oven terechtkomen. We vragen iedereen met klem om gebruikte lachgastanks (anoniem) bij het afvalbrengstation in te leveren en deze asjeblieft niet in een plastic zak bij het restafval of langs de weg te gooien!