iemand houdt app vast in de keuken

Nieuwe app

Hoe vaak zet je de restafvalbak buiten? Of gebruik je de ondergrondse container voor restafval? Maak er een sport van om jouw afval goed te scheiden en daardoor minder restafval over te houden. De nieuwe HVC-app helpt je hiermee! Een super handig hulpmiddel voor alle inwoners van de gemeente Noordoostpolder.

Handig, de nieuwe HVC-app

Sinds 1 januari 2021 geldt het recycle-tarief in gemeente Noordoostpolder. Om inwoners een handje te helpen bij het afval scheiden, lanceren we een nieuwe app. Wat kan je allemaal met de app?

Maak een account aan

Met het aanmaken van een persoonlijk account, krijg je inzicht in jouw recycle-tarief. Het tarief bestaat uit een vast en variabel deel. De gemeente berekent het variabele deel op basis van het aantal keer dat de bak voor restafval wordt geleegd of de ondergrondse container voor restafval wordt gebruikt.

Stel jezelf een doel

De nieuwe app daagt je ook uit; lukt het jou om beter afval te scheiden en minder restafval over te houden? In de app stel je zelf een doel en wordt je uitgedaagd om dit doel te halen. Dit past goed bij recycle-tarief; hoe beter je afval scheidt, hoe minder restafval er over blijft. Zo zorg je ervoor dat het variabele deel van je recycle-tarief laag blijft.

Tips op maat

Of je nu in een boerderij, een rijtjeshuis of een flat woont. Woon je alleen of met meerderen, heb je huisdieren of niet? Iedereen gooit dagelijks afval weg. Via de nieuwe app kan je tips krijgen die afval scheiden in jouw situatie makkelijker maken.

Afvalwijzer en afvalkalender

Natuurlijk zijn de vertrouwde onderdelen van de ‘oude’ HVC-app ook meegegaan naar de nieuwe app: je ziet in één oogopslag wanneer het afval bij jou wordt opgehaald en ook de handige foto- en barcodescanner voor afval heeft een plekje gekregen in de nieuwe app. 
De ontwikkeling gaat na de lancering verder: in juli wordt de app uitgebreid met een game-centre. Door uitdagende games wordt afval scheiden nog leuker! Lees de tips voor het gebruik van de afvalwijzer.

Vragen

Heb je vragen over de app? Bekijk dan de meest gestelde vragen over de nieuwe app.
 

Prijzen winnen met de app

Iedereen die in de maand januari de app downloadt en een account aanmaakt, maakt kans op een digitale cadeaubon ter waarde van € 50. Wil je meedoen? Via de knop lees je meer over de winactie.

Meer over de actie
50 euro