Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Dordrecht: oude elektrische apparaten? Bezorger Post NL neemt ze voor u mee.

woensdag 30 augustus 2017

Dordrecht: oude elektrische apparaten? Bezorger Post NL neemt ze voor u mee.

Na een proef in geselecteerde wijken, is het nu in heel Dordrecht mogelijk om oude elektrische apparaten mee te geven aan de pakketbezorger van Post NL. HVC is als belangrijke partner aangesloten bij dit project.

De proef heeft de naam Weeelectric en is een samenwerking tussen Post NL en Thuiswinkel.org. Gemeente Dordrecht en HVC zijn belangrijke partners. Dordrecht is nu de eerste gemeente in Nederland waar ieder huishouden oude apparaten, zoals elektrische tandenborstels en koffiezetapparaten, aan de pakketbezorger kan meegeven.

De apparaten worden gesorteerd bij HVC Dordrecht. Sinds een aantal jaar sorteert HVC zelf elektrische apparaten. De sortering wordt gedaan door mensen die lastig aan werk komen. Door ze de kans te geven werkervaring op te doen bij HVC, vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden elektrische apparaten bij het afval of belanden ze op zolder of in de kast. Vaak kunnen apparaten nog worden hergebruikt of kunnen de grondstoffen die erin zitten opnieuw worden verwerkt. Met Weeelectric neemt de pakketbezorger van PostNL bij het overhandigen van een pakket meteen oude kleine elektrische apparaten mee. De apparaten hoeven niet verpakt te worden, maar moeten wel makkelijk, schoon en veilig mee te nemen zijn door de pakketbezorger. De proef loopt tot eind 2017. Daarna wordt gekeken of de proef ook landelijk wordt uitgebreid.

Weeelectric startte in maart 2017. Eerder konden consumenten al in delen van de steden Dordrecht, Amsterdam en Groningen kleine elektrische apparaten afgeven. Mede dankzij Weeelectric wordt het recyclen van kleine elektrische en elektronische apparaten makkelijker gemaakt. Na inzameling worden de apparaten afgeleverd bij HVC Dordrecht, waar de sortering plaatsvindt. Daarnaast krijgen sommige apparaten een tweede leven bijvoorbeeld via de kringloopwinkel. Apparaten die stuk zijn worden gerecycled.