Sluit het Vraag het Hilde scherm
Hoi, ik ben Hilde en ik probeer op basis van uw onderwerp of trefwoord een antwoord te geven dat past bij uw vraag.

Sorry, op deze vraag hebben wij momenteel geen antwoord.

U kunt uw vraag anders formuleren of ga naar de klantenservice pagina om contact met ons op te nemen.

Op weg naar minder restafval: inwoners van Velsen en Beverwijk houden plastic apart

Vorig jaar heeft de gemeente Velsen de eerste maatregelen genomen om het restafval te verminderen. De bakken met oranje deksel voor plastic, blik en drinkpakken werden geïntroduceerd en het restafval kunnen inwoners kwijt in ondergrondse verzamelcontainers in de wijk.  De inwoners van Santpoort Noord en Driehuis zijn inmiddels gewend aan deze nieuwe manier van afval scheiden. De inwoners van Velserbroek en Velsen-Noord zijn hier recent op overgestapt. De bakken aan huis worden goed gebruikt en HVC leegt steeds meer oranje bakken.

Afsluiten ondergrondse containers
Tot voor kort konden inwoners hun restafval plaatsen in ondergrondse containers die altijd voor iedereen open waren. .Deze zijn nu alleen toegankelijk  via de afvalpas voor bewoners in de buurt. Dit is gedaan om misbruik te voorkomen door onder andere bedrijven die hier hun afval naartoe brengen en niet voor bedrijfsafval willen betalen. Santpoort-Noord geldt als een uitzondering op deze manier van afval scheiden, de restafvalbak staat hier nog aan huis.

Na de zomer volgen Velsen-Zuid en IJmuiden waar men een plasticbak ontvangt en het restafval met een afvalpas in de ondergrondse containers kan worden gedaan.

Beverwijk
Zwaansmeer, Wijk aan Zee en Broekpolder zijn de wijken waar de gemeente Beverwijk is gestart met een proef. De inwoners in de eerste twee wijken hebben een plasticbak ontvangen en het restafval wordt eens per vier weken ingezameld. In de Broekpolder zijn bovengrondse containers geplaatst voor plastic, blik en drinkpakken. De proef duurt zes maanden. De gemeenteraad besluit daarna of en hoe de proef een vervolg krijgt.