Rondleider van HVC laat doorkijk naar verbrandingoven zien.

Rondleidingen

We organiseren rondleidingen voor volwassenen en kinderen om hen bewust te maken van de noodzaak van afval scheiden. Daarnaast laten we zien hoe we afval omzetten in duurzame warmte of elektriciteit. 

Voor volwassenen

Voor volwassenen organiseren wij rondleidingen in de afvalenergiecentrales in Alkmaar en Dordrecht. 

in Alkmaar 

De rondleidingen in Alkmaar zijn tot en met december 2019 volgeboekt. Daarna vinden er verbouwingen plaats. Er zijn geen rondleidingen mogelijk tot en met de eerste helft van 2020.
Locatie: Jadestraat 1, 1812 RD ALKMAAR

in Dordrecht 

In Dordrecht kan je wel een rondleiding aanvragen. We hebben daar een tijdelijke ontvangstruimte, waardoor we een groep van maximaal 30 personen kunnen ontvangen. Vraag een rondleiding aan door een mail te sturen naar Christine Schreij, c.schreij@hvcgroep.nl of communicatie@hvcgroep.nl.
Locatie: Baanhoekweg 40, 3313 LA DORDRECHT 

Voor kinderen

Een rondleiding kan deel uitmaken van ons educatiepakket "de groene bende".

Voorwaarden aan deelname

  • Kinderen onder de 11 jaar hebben geen toegang tot de installatie. Zijn er wel kinderen onder deze leeftijd aangemeld, dan moeten zij achterblijven in de voorlichtingsruimte.  
  • Je bent verplicht om 2 weken voor aanvang de deelnemerslijst te sturen. Alleen de deelnemers die op de lijst staan, hebben toegang tot de installatie.   
  • Toegang met rollator en/of rolstoel tot de centrale is niet mogelijk.  
  • De deelnemers moeten goed ter been zijn en geen last hebben van hoogtevrees.  
  • Het is verplicht om dichte schoenen te dragen. Het dragen van teenslippers is niet toegestaan.  
  • Afspraken maken we onder voorbehoud. Het kan zijn dat door omstandigheden een rondleiding niet kan doorgaan. Dit laten we dan zo snel mogelijk weten. 

 

Was de informatie op deze pagina nuttig?