Rondleider van HVC laat doorkijk naar verbrandingoven zien.

Rondleidingen

We organiseren rondleidingen voor volwassenen en kinderen om hen bewust te maken van de noodzaak van afval scheiden. Daarnaast laten we zien hoe we afval omzetten in duurzame warmte of elektriciteit. 

rondleidingen op aanvraag indien mogelijk

Vanwege het coronavirus zijn er tijdelijk geen rondleidingen mogelijk in de installaties in Dordrecht en Alkmaar. Nu per 25 september de maatregel om anderhalve meter afstand te houden vervalt, zullen we aanvragen voor rondleidingen individueel beoordelen of dit wel of niet te organiseren is. De maximale groepsgrootte per keer is maximaal 30 personen. 

 

Voor volwassenen

Voor volwassenen organiseren wij rondleidingen in de afvalenergiecentrales in Alkmaar en Dordrecht. Een korte presentatie en rondleiding duurt ongeveer twee uur.

in Alkmaar 

Let op: we organiseren alleen rondleidingen als dat mogelijk is

Heb je interesse in een rondleiding daarna (voor maximaal 30 personen)? Stuur een mail naar rondleiding@hvcgroep.nl. Omdat we momenteel over te weinig mensen beschikken die de rondleiding kunnen geven, moeten we per aanvraag beoordelen of dit te organiseren is.
Locatie: Jadestraat 1, 1812 RD ALKMAAR

in Dordrecht 

Let op: we organiseren alleen rondleidingen als dat mogelijk is

Heb je interesse in een rondleiding (met maximaal 30 personen)?. Vraag een rondleiding aan door een mail te sturen naar rondleiding@hvcgroep.nl. Omdat we momenteel over te weinig mensen beschikken die de rondleiding kunnen geven, moeten we per aanvraag beoordelen of dit te organiseren is.
Locatie: Baanhoekweg 40, 3313 LA DORDRECHT 

Voor kinderen

Een rondleiding kan deel uitmaken van ons educatiepakket "de groene bende".

Voorwaarden aan deelname

  • Kinderen onder de 11 jaar hebben geen toegang tot de installatie. Zijn er wel kinderen onder deze leeftijd aangemeld, dan moeten zij achterblijven in de voorlichtingsruimte.  
  • Je bent verplicht om 2 weken voor aanvang de deelnemerslijst te sturen. Alleen de deelnemers die op de lijst staan, hebben toegang tot de installatie.   
  • Toegang met rollator en/of rolstoel tot de centrale is niet mogelijk.  
  • De deelnemers moeten goed ter been zijn en geen last hebben van hoogtevrees.  
  • Het is verplicht om dichte schoenen te dragen. Het dragen van teenslippers is niet toegestaan.  
  • Afspraken maken we onder voorbehoud. Het kan zijn dat door omstandigheden een rondleiding niet kan doorgaan. Dit laten we dan zo snel mogelijk weten.