Op de foto: Tinka van Rood, Martin de Jong en Jurgen Everaars

225 woningen Blaauwweg aangesloten op warmtenet Dordrecht

Op donderdag 9 maart 2023 was het feestelijke startsein voor de renovatie van 225 woningen aan de Blaauwweg.  

Maandag 13 maart 2023

Startsein renovatie

Met de ondertekening gaven Trivire, Van Wijnen en HVC niet alleen het startsein voor het tweede deel van de grootschalige renovatie van de in totaal 423 woningen aan de Blaauwweg. Ook leveren zij hiermee gezamenlijk een mooie bijdrage aan de energietransitie.

Vernieuwde (t)huis

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Met deze ondertekening gaat het tweede deel van het grootschalige renovatieproject aan de Blaauwweg van start. Na maandenlange voorbereidingen en uitloop van de planning door corona is het nu eindelijk zover. Het gaat een ingrijpend project worden voor de bewoners, maar met een prachtig beoogd resultaat. De woningen worden verduurzaamd en gasloos gemaakt. Iets wat onze bewoners zowel in hun wooncomfort als financieel gaan merken. Ik ben er trots op dat we als Trivire zo’n mooi project mogen realiseren en ik hoop natuurlijk dat vooral de bewoners straks met nog meer plezier wonen in hun vernieuwde (t)huis. Daar gaan we met elkaar voor!

Het project

Het totale renovatieproject aan de Blaauwweg e.o. in Dordrecht telt 423 woningen. Al deze woningen worden door Van Wijnen gerenoveerd. Op 1 maart 2021 ging de renovatie van 198 woningen binnen het eerste deelproject van start. Deze werden opgeleverd op 14 september 2022. Nu is het de beurt aan het tweede deel, dat bestaat uit nog eens 225 woningen. Binnen dit project verduurzamen we de woningen en sluiten we ze aan op het warmtenet van HVC. Hiermee maken we de woningen volledig gasloos. Ook voeren we meteen onderhoud uit aan de buitenzijde van de woningen. Dit alles gebeurt in bewoonde staat.

Van gas los

Jurgen Everaars, projectleider Duurzame Energie HVC: “De Blaauwweg is een ingrijpend renovatieproject. We hebben er bewust voor gekozen om de regie en coördinatie bij één partij onder te brengen. Dit zal helpen om de overlast voor bewoners te beperken. In de aanloop heeft dit meer tijd gekost, maar in de uitvoering werpt dit zijn vruchten af. Ik heet de bewoners van harte welkom als klant van HVC!”.

Op de foto: Feestelijk moment startsein project Blaauwweg
Close
Op de foto: Feestelijk moment startsein project Blaauwweg

Aandacht voor bewoners

Een grootschalig project als dit vraagt veel van bewoners. Daar hebben wij aandacht voor. Zo kunnen alle bewoners gebruik maken van zogeheten rustwoningen. Hier kunnen zij terecht om overdag even uit de rommel of herrie te ontsnappen of om bijvoorbeeld rustig te werken. Ook is er een douchegelegenheid beschikbaar waar bewoners gebruik van kunnen maken. Voor de mensen die daar behoefte aan hebben, bieden we hulp aan bij bijvoorbeeld het vrij maken van de woning, zodat de werkzaamheden goed uitgevoerd kunnen worden. En alle bewoners hebben van ons een zogenaamde menukaart gekregen waarop allerlei klusjes staan waaruit zij kunnen kiezen en die wij dan voor hen uitvoeren tijdens of na afronding van het project. Deze menukaart vormt samen met een financieel bedrag de vergoeding die mensen krijgen voor het ongerief dat zij gaan ervaren tijdens dit project. Dit ongerief kunnen wij helaas niet voorkomen, maar we doen er alles aan om het project samen met de bewoners zo prettig mogelijk te doorlopen. Wij zijn er voor hen als ze ons nodig hebben. Tot slot ontvangen alle bewoners een nieuwe pannenset van ons, omdat ze over gaan op inductie koken. En iedereen die nu nog niet op inductie kookt, krijgt ook een nieuw kooktoestel van ons.

Renoveren en isoleren

Martin de Jong, vestigingsdirecteur Van Wijnen Dordrecht: “Verduurzamen van de bestaande woonomgeving gaat naast energie en klimaat ook over gezondheid en comfort; je thuis voelen. Daar gaan we na de eerste 198 woningen nu samen verder mee aan de slag in de 225 woningen van de volgende fase aan de Blaauwweg. We brengen in de woningen onder andere isolatie aan op meerdere plekken en vervangen het glas. Je thuis voelen geldt voor ons niet alleen na de werkzaamheden, maar juist ook tijdens. Daarom vinden wij individuele aandacht, heldere communicatie en inlevingsvermogen voor, tijdens en na de werkzaamheden belangrijk. We kijken uit naar deze vervolgfase en de voortzetting van onze fijne samenwerking”.

Planning

De 225 woningen zijn verdeeld over de Blaauwweg, de Heelalstraat, de Stratosfeerstraat en de Atmosfeerstraat. Naar verwachting duren de werkzaamheden in één woning zes dagen. De werkzaamheden buiten de woningen verschillen in doorlooptijd. Volgens de huidige planning is de renovatie nog voor de kerst van 2023 gereed. We kijken uit naar een prachtig resultaat!

Gerelateerd nieuws