Twee medewerkers staan bij de leidingen van het aardwarmteproject Trias Westland

Aardwarmteproject Trias Westland, stand van zaken inbedrijfname

De 2 putten - de productie- en injectieput - zijn geboord. De welltest is uitgevoerd en het pompgebouw is klaar voor levering. Toch is de opstart van het aardwarmteproject Trias Westland uitgesteld. Het produceren van warmte uit de productieput verloopt goed, maar het injecteren van water in het reservoir via de injectieput komt nog niet voldoende op gang. De komende maand voeren we aanvullende werkzaamheden uit waardoor we het aardwarmteproject in bedrijf kunnen nemen.  

Maandag 17 juni 2019

Onderzoek

Om de oorzaak te achterhalen is met een camera de binnenbuis van de injectieput nauwkeurig onderzocht en nagelopen. Op 2,4 kilometer diepte zijn de kleine openingen verstopt geraakt. Hierdoor kan het water alleen gedeeltelijk wegstromen in de ondergrond. Het reservoir werkt als het ware als een zeef; door de put volledig schoon te maken en nieuwe openingen te schieten is de verwachting dat de injectieput weer op gang komt. 

Planning

De werkzaamheden starten zodra het materieel en de benodigde specialisten beschikbaar zijn. Naar verwachting is dit eind juni, waarna Trias Westland vervolgens in fasen in bedrijf gaat en de eerste aangesloten glastuinbouwondernemers gebruik gaan maken van duurzame warmte. 

Gerelateerd nieuws